Zoeken
 


Merkwaardige gebeurtenissen van de afgelopen week

Laatste wijziging: maandag 10 mei 2010 om 10:34, 3503 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 10 mei 2010

Om te beginnen kopte op 5 mei het EdelMetaal Blog: “Hoera, de zilverprijs wordt weer gedrukt!”. We hebben kunnen constateren dat de bank JP Morgan de zilverprijs tijdens de handelsdag ruim 5 procent naar beneden heeft gewerkt. Dit was schijnbaar nodig, want die dag daarvoor ging de koers van het zilver met een verticale lijn de lucht in. Op zich niet zo heel bijzonder, want dit doen ze al jaren. Maar opmerkelijker is dat deze frauduleuze praktijken gewoon blijven doorgaan ondanks het feit dat de Amerikaanse ministerie van Justitie onlangs heeft aangekondigd deze praktijken nader te gaan onderzoeken.

Een ander punt waar we in de aankomende weken zeker nog meer over zullen horen is dat de behoefte naar goud de laatste tijd enorm is toegenomen. RTL-Z liet weten in een nieuwsbericht dat Goudhandelaren als “Schöne Edelmetaal” en amsterdamgold.com van Willem Middelkoop de vraag naar goud enorm hebben zien stijgen, maar ook grote webshops zoals koopgoud.nl hebben drukke weken achter de rug. Verder hebben we afgelopen dagen een behoorlijke stijging kunnen waarnemen van goud dat in een paar dagen van 1172 dollar naar 1207 dollar schoot. Zelfs in een uitzending van Eén Vandaag werd aandacht geschonken aan de goudkoorts waarin uiteen wordt gezet waarom de vlucht in goud aan het beginnen is. Wie enkele maanden geleden een kilootje goud gekocht had, kon de prijs van dat goud zien stijgen met € 4000 Euro.

Verder een merkwaardige gebeurtenis dat niemand is ontgaan betreft de Dow, welke met bijna 1000 punten in een vrije val terecht was gekomen. Nog opmerkelijker hieraan, is het feit dat er tot op heden nog steeds geen duidelijke aanwijzingen zijn wat de oorzaak hiervan was. Men zou toch verwachten dat een technische fout snel achterhaald is?!

Ook België zal steeds vaker in de koppen verschijnen. Het blijkt dat naast de PIIGS landen, ook België mag gaan aansluiten bij de landen die hun financiën niet meer op orde hebben. Afgelopen week is hier aardig wat aandacht voor geweest in de media. De totale schuld van België is op dit moment net zo groot als hun totale bruto nationaal product. Daarnaast is het begrotingstekort van België opgelopen naar 5 procent van het BNP. De schulden van het volk en de bedrijven in België zijn daarnaast nog eens 69 procent en 162 procent respectievelijk. Dit zijn geen cijfers om aan de klok te hangen, en het ziet er naar uit dat de problemen hoe langer hoe meer dichterbij komen.


Zodra ook de andere landen van de PIIGS financiële steun moeten krijgen, gaat het feest echt beginnen. Op RTL-Z hebben we al een paar leuke artikelen langs zien komen waaruit blijkt dat de € 4.7 miljard die we nu aan Griekenland ‘uitlenen’, slechts het topje van de ijsberg is, en dat een geldsteun van € 100 miljard absoluut geen overdreven bedrag is wanneer de andere landen geholpen moeten worden. We hebben het hier over de rekening voor de Nederlanders. Duitsland zal ook zijn deel naar ratio moeten afdragen, om te voorkomen dat de banken en economie daar de afgrond in gaan. Als we de PIIGS landen namelijk niet redden, gaan deze financiële instellingen de boot in, en kunnen de banken fluiten naar hun geld, wat een nog heftiger domino effect teweeg zal brengen. In feite bestaat de keuze niet tussen het wel of niet redden van landen. We moeten wel, want anders gaan we met ze alle.

Om dan nog maar even door te gaan met de opmerkelijke berichten: Dit weekend gaat de ECB (Europese Centrale Bank) de geldprinter in de turbostand schakelen. Maar liefst 600 miljard! Euro’s zullen er uit de printer rollen (dan wel digitaal). Dit om 1100 Europese banken te injecteren met nieuw geld zodat ze nog net overeind kunnen blijven.

We kunnen gewoon niet anders constateren dat het feest nu gaat beginnen, als je in het bezit van goud bent natuurlijk. Ik geef natuurlijk geen advies, behalve om je ogen gewoon goed open te houden en je omgeving goed in te lichten, want we stevenen rustig af op een situatie die vergelijkbaar is met Weimar. Dit zal gelukkig niet morgen gebeuren, maar echt ver zitten we er niet vanaf. De hemel zal niet op ons neer vallen, en we blijven gewoon doorgaan met ademhalen, maar bereid je voor op een spannende tijd!

Be prepared!Bron: watwenooithoren

Voeg toe aan: