Zoeken
 


Wat zijn Lucide dromen?

Laatste wijziging: woensdag 12 mei 2010 om 16:31, 2263 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 12 mei 2010

In dit artikel wordt het fenomeen 'lucide dromen' uitgelegd. Misschien heeft u er wel eens van gehoord, of heeft u het zelf al eens ervaren. Het kan ook zijn dat u er in eerste instantie niet in gelooft. Lucide dromen betekent letterlijk "bewust dromen". Het houdt simpelweg in dat u zichzelf bewust bent van het feit dat u droomt. Lucide dromen is dan ook een ruim begrip en er zijn vele vormen en gradaties. Er zijn verschillende bewustzijnsniveaus en situaties waardoor er verwarring kan ontstaan over de definitie zelf. 

Vaagheid over Lucide dromen

Over lucide dromen wordt nog wel eens vaag gedaan. Het wordt vaak geassocieerd met het paranormale en mensen kijken er soms net zo tegen aan als ze bijvoorbeeld doen tegen dingen als waarzeggerij. Het is soms zelfs zo erg dat sommige mensen er niet eens in geloven, wat erg vreemd is, want lucide dromen is een door de wetenschap erkend fenomeen. Ook is het een feit dat iedereen die het wil ervaren het ook daadwerkelijk kan ervaren, er zijn gigantisch veel technieken die allen te beoefenen zijn. Maar meestal is je er voor openstellen al genoeg om een lucide droom te krijgen.

Een lucide droom hoeft niet altijd afgedwongen te worden met oefeningen en technieken. De meeste mensen krijgen lucide dromen ongecontroleerd en hebben over de lucide droom vrijwel geen controle. Het enige wat zij ervaren is dat zij zich bewust zijn van het feit dat ze aan het dromen zijn. Met wat oefeningen en ervaring kan men echter de droom sturen en is uiteindelijk de enige beperking de eigen fantasie. 

De verschillende fases

Er zijn verschillende fases binnen het 'lucide dromen' fenomeen. Het is niet altijd het geval dat men bijvoorbeeld begint in de beginfase en pas na veel oefening in de hoogste fase terecht komt, sommige mensen kunnen dat bereiken zonder oefening of logische volgorde. Hieronder een overzicht.

Lees verder: u-subjects.nlVoeg toe aan: