Zoeken
 


1600 jaar oude kerk gevonden in Egypte

Laatste wijziging: woensdag 12 mei 2010 om 16:44, 3788 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 12 mei 2010

Archeologen hebben in Egypte de ruïnes van een kerk gevonden. De kerk is opgetrokken uit kalkstenen blokken die oorspronkelijk deel uitmaakten van Ptolemeïsche en Romeinse tempels. Ook troffen ze er een nilometer aan. Dit oude instrument werd gebruikt om het waterpeil van de Nijl te meten.

De kerk is zo’n 1600 jaar oud en behoort toe aan de Kopten (Egyptenaren die zich tot het christendom hadden bekeerd). De Kopten maakten voor de bouw ervan gebruik van stenen van heidense tempels. Op deze stenen staan diverse afbeeldingen van Ptolemeïsche en Romeinse koningen die de Egyptische goden hun offers aanbieden.

De archeologen ontdekten de kerk en nilometer terwijl ze werkten aan de restauratie van de straat van sfinxen. Deze 2700 meter lange laan verbindt de tempels van Luxor en Karnak.

Naast de kerk en nilometer werden ook funderingen aangetroffen. Deze funderingen zouden gebruikt zijn om sfinxen op te plaatsen.

Bronmateriaal: "1600-year-old church's remains found in Egypt" - IOL.co.za



Bron: scientias.nl

Voeg toe aan: