Zoeken
 


Duitsland en Frankrijk onderzoeken super-euro

Laatste wijziging: dinsdag 22 juni 2010 om 13:56, 3029 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 22 juni 2010

AMSTERDAM - Duitsland en Frankrijk bekijken de mogelijkheid van een duaal euro-systeem waarbinnen de economisch sterkere Noord-Europese landen worden gescheiden van Zuid-Europese landen met een minder stevige financiële basis.

Volgens een EU-official tegenover The Daily Telegraph wordt het idee in beide landen op regeringsniveau besproken.

Duitse en Franse bewindvoerders zijn van mening dat hun economieën om een betere bescherming vragen tegen een nieuwe klap, bijvoorbeeld als gevolg van de Griekse schuldencrisis. De landen die de 'super-euro' zouden krijgen zijn naast Duitsland en Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Finland.

Plan B

Volgens de bron van The Daily Telegraph hebben de Duisters en Fransen de afgelopen maanden gekeken of ze landen als Griekenland, Spanje, Italië, Portugal en Ierland konden uitsluiten van deelname aan de gezamenlijke munt. Dit zou niet haalbaar zijn gebleken. Een tweedelig eurosysteem wordt 'plan B' genoemd.

"Het idee is dat de rijkere landen zich meer afzijdig moeten houden van de andere landen omdat ze het zich niet kunnen veroorloven voor hen borg te staan."

 Bron: nuzakelijk.nl

Voeg toe aan: