Zoeken
 


Automakers in diepe problemen

Laatste wijziging: woensdag 24 december 2008 om 16:00, 2264 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 24 december 2008

 

ondergang auto industrie

De situatie in de mondiale auto-industrie neemt zeer gevaarlijke vormen aan.

De Detroit Three zijn slecht omgegaan met de veranderende wensen van de consument. Consumenten vroeger om energiezuinigere auto's, maar Ford, GM en Chrysler produceerde voornamelijk grote SUV's.

Maar niet alleen de Big Three zit in Big shit. Toyota geeft vandaag een fikse waarschuwing ze gaan namelijk een verlies van circa 1,19 miljard euro draaien. Toyota spreekt van een drama. In Zweden kregen Saab en Volvo een kapitaalinjectie van de overheid en in Amerika is dus al helemaal tranen met tuiten huilen.

Volkswagen geeft momenteel zijn auto's via een speciale actie bijna gratis weg en in Engeland staat een oud ongebruikt vliegveld vol met niet te verkopen auto's. Nog even en de auto's worden gratis weggegeven..... Is er nog iemand optimistisch voor de komende (financiele) tijd?

Nogmaals de vraag: moeten we de auto-industrie redden? Hoe daarbij vooral ook alle betrokken leveranciers, afnemers en dealers in gedachte. Of moeten we de hele bende laten klappen omdat het water naar de zee dragen is. Steek al dat geld liever in milieuvriendelijke auto's?



Bron: blijfdenken.nl

Voeg toe aan: