Zoeken
 


Goed voornemen 2009: vermijd mentaal giftige stoffen

Laatste wijziging: woensdag 24 december 2008 om 19:55, 1835 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 24 december 2008

Net zoals je bewust kan zijn over niet te veel toxische stoffen tot je willen nemen doormiddel van b.v. verzorgingsproducten of je voeding, zo kan je ook bewust en voorzichtig zijn met wat je mentaal ...

Intelligente en optimistische personen leven over het algemeen bewust en weten hoe ze het beste kunnen zorgen voor zichzelf en hun families. Een ieder van ons beseft waarschijnlijk wel dat wat je tot je lichaam neemt erg belangrijk is. Dus hopelijk nuttigt ook u een gezond dieet.

Mijn favoriete boek over dit onderwerp is Michael Pollán's "In Defense of Food". In dit boek moedigt hij ons aan vooral geen "vervaardigd voedsel-achtige stoffen" of bewerkte levensmiddelen tot ons te nemen.

Een gebied van toxiciteit dat vaak wordt over het hoofd wordt gezien betreft hetgeen wat je in je oren, ogen en geest te verwerken krijgt. Ik praat over wat je mentaal te verslikken krijgt; het nieuws, kranten, films, enz.

Jammer genoeg bestaat het nieuws en de media voering deze dagen vooral uit een stroom van negatieve, angst en vrees producerende verhalen. Het is weliswaar belangrijk om te weten wat er gaande is, maar toch zou ik sterk aanraden deze consumptie van angst en negativiteit te verminderen. Het kan namelijk slecht zijn voor je gezondheid.

Net zoals je bewust kan zijn over niet te veel toxische stoffen tot je willen nemen doormiddel van b.v. verzorgingsproducten of je voeding, zo kan je ook bewust en voorzichtig zijn met wat je mentaal allemaal tot je neemt.

Zoek en ga eens voor de positieve, inspirerende verhalen (zoals je die tegenkomt in ODE), films en muziek die je geest en hart verlichten. Wees dankbaar en vreugdevol in de zegeningen van de gezondheid, familie en vrienden. En als het je down maakt schakel dan gewoon het nieuws eens uit.

Ik wens u een gelukkig en gezond 2009. Ik ben ervan overtuigd dat bij het maken van bewuste keuzes en de inspanningen ter verbetering van onze geestelijke gesteldheid, we de wereld tot een betere plaats voor onszelf en elkaar maken.

Laten we het samen beter maken.

 

Mike Arsenault, Gecertificeerd acupuncturist

Oprichter van Emily Skin Soothers, Inc www.emilyskinsoothers.com

www.myskinbetter.com (informatieve site over natuurlijke huidverzorging)



Bron: aquariusage

Voeg toe aan: