Zoeken
 


Britten tonen prototype van onbemand gevechtsvliegtuig

Laatste wijziging: woensdag 14 juli 2010 om 15:54, 3753 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 14 juli 2010

Het Britse ministerie van Defensie heeft een prototype van een onbemand gevechtsvliegtuig aan het publiek getoond. De Taranis zou onzichtbaar voor radarsystemen zijn en moet volgend jaar zijn eerste testvluchten gaan maken.

De Taranis, die vernoemd is naar een Keltische dondergod, wordt ontwikkeld door BAE Systems en zou door zijn vorm en de gebruikte materialen over stealth-eigenschappen beschikken. Verder wordt de Taranis voorzien van software die het toestel tijdens de vlucht enige mate van autonomie moet geven, al zal de piloot op de grond altijd het laatste woord hebben. De communicatie met het onbemande toestel verloopt via satellieten. Welke bewapening het toestel precies kan meenemen, is onbekend.

Volgens de bouwers zou het acht ton wegende toestel uiteindelijk intercontinentale vluchten moeten kunnen maken, maar voorlopig houdt BAE Systems de actieradius voor zich. De kruissnelheid zou vergelijkbaar zijn met die van een passagiersvliegtuig. De bouw van het prototype heeft de Britse belastingbetaler 143 miljoen Britse pond gekost, omgerekend circa 171 miljoen euro. In 2011 moeten de eerste testvluchten met het onbemande gevechtsvliegtuig gemaakt worden.



Bron: tweakers.net

Voeg toe aan: