Zoeken
 


Daniel Estulin: Bilderberg heeft de zaak niet meer onder controle

Laatste wijziging: woensdag 28 juli 2010 om 11:11, 4973 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 28 juli 2010

Onderzoeksjournalist en Bilderbergvolger Daniel Estulin was eerder deze week te gast in de radio-uitzending van de The Corbett Report en sprak over de verontrustende informatie over de economische situatie zoals die tijdens de laatste Bilderbergbijeenkomst in het Spaanse Sitges (begin juni) werd besproken.

Het beeld dat door Estulin - via bronnen binnen de mysterieuze Bilderberggroep - geschetst wordt, en dat wordt ondersteund door de voor iedereen toegankelijke gegevens van de financiële markten, is er een van bittere, bittere tijden voor de nabije toekomst. Overal ter wereld zullen de zeepbellen barsten en er is geen hoekje op de hele planeet waar iemand zich voor de gevolgen kan verschuilen.

Telefonerend vanuit zijn woonplaats in Spanje zei Estulin tegen Corbett Report: „Van de Chinese vastgoedzeepbel tot een snel te verwachten vastgoedcrash in Canada, van de met zekerheid barstende zeepbel van de Amerikaanse staatsobligaties en het ineenstorten van de economie in Spanje, hetgeen nu al volop aan de gang is, tot de crises in Griekenland, Hongarije, Portugal, Ierland, IJsland, Italië – de krijtlijnen worden op dit moment getrokken. En deze krijtlijnen zullen in grote mate beslissend zijn voor de richting die de mensheid de komende jaren zal opgaan."

Zoals uit de al in mei door Estulin gepubliceerde Bilderberg 2010-agenda bleek, houden de Bilderbergers zich vooral sterk bezig met de zich nog steeds verder ontwikkelende crisis in de Eurozone. Omdat de staatsschuldcrisis en de redding van Griekenland Europa in stukken dreigen te scheuren, zoeken de Bilderbergers momenteel koortsachtig naar manieren om munt te slaan uit de chaos, en hun plannen voor één wereldregering te bevorderen.

Opmerkelijk is dat de belangrijkste gesprekken over de toekomst van Europa niet tijdens de conferentie in Sitges plaatsvonden, maar enkele dagen later, tijdens een kleinere, meer elitaire bijeenkomst in het Spaanse Girona. Deze besloten bijeenkomst in nog kleinere kring ging over een mogelijke tweedeling van Europa en over mogelijke "regelingen voor faillissementen van staten in de Eurozone" die zouden leiden tot en verdere afbouw van de nationale soevereiniteit van landen.

"Enkele van de ideeën die daar naar voor werden gebracht gingen erover grote privé-investeerders een deel van de lasten te laten dragen en de getroffen lidstaten een deel van hun zelfbeschikkingsrecht te laten opgeven," aldus Estulin.

Hoewel velen er nog steeds van uitgaan dat de Bilderbergers de gang van zaken rond de economische crisis controleren, geeft de werkelijkheid volgens Estulin een ander beeld: "Wat we nu zien gebeuren is dat we derivaten hebben, waar weer derivaten van gemaakt worden, en die deelt men dan weer op in derivaten van derivaten. De mensen die het allemaal bedacht hebben zijn de controle over dat systeem volledig kwijt."

Dat werpt dan de vraag op wie wel de controle heeft. Estulin: "Zij (de Bilderbergers) hebben het roer niet meer zo stevig in handen als ze hadden gehoopt, maar ook wij (de arbeiders) hebben geen controle over het systeem. Ik denk dat niemand de zaak nog onder controle heeft."

Als er iets positiefs uit de huidige situatie te halen is, dan is het dat de snelheid en het allesomvattende karakter van het huidige financiële Armageddon tot gevolg kunnen hebben dat de arbeidersklasse eindelijk in gang schiet en in opstand komt tegen de Bilderbergers en hun trekpoppen in de nationale regeringen. Een dergelijke opstand zou positieve gevolgen kunnen hebben bij het stemgedrag van toekomstige verkiezingen, meent Estulin: "In alle landen heerst angst (voor een massaal ontwaken van de bevolking). Iedereen ziet wat er momenteel in de Verenigde Staten gaande is, en hoe mensen in opstand komen en zeggen 'We maken jullie van kant'. Ze willen niet dat dat in hun land ook gaat gebeuren."

Uit een deze week gepubliceerde Gallup-enquête bleek dat nog slechts 11% van de Amerikanen vertrouwen heeft in hun volksvertegenwoordigers. Ook in Australië is het vertrouwen na het afzetten van premier Rudd en de eerste ingeblikte schermutselingen van de juist gestarte verkiezingescampagne zeer laag. In heel Europa bereikte de opkomst bij verkiezingen de laatste paar jaren historische dieptepunten.

De groteske toneelstukjes die momenteel in Nederland en België worden opgevoerd rond de formatie van nieuwe coalities doen veel mensen inzien dat ze van clowneske, machteloze praatjesmakers als Rutten en Di Rupo en het hele circus dat men politiek noemt geen oplossingen hoeven te verwachten. Overal bestaat grote behoefte aan ingrijpende verandering, maar de mensen die die verandering in goede banen kunnen leiden zijn nog niet ten tonele verschenen.

In augustus zal Estulin nog eens te gast zijn in dezelfde radio-uitzending van Corbett Report.

 



Bron: zonnewind.be

Voeg toe aan: