Zoeken
 


Is goud een conspiracy theory?

Laatste wijziging: donderdag 26 augustus 2010 om 13:30, 2845 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 26 augustus 2010

Dag in dag uit verschijnen er artikelen, nieuwsberichten, columns, en interviews waaruit we moeten opmaken dat de prijs van goud en zilver torenhoog zullen oplopen. Sommige van ons zitten al enkele jaren hevig te sparen in deze edele metalen, maar tot op heden zijn we er nog steeds geen miljonair mee geworden.

Hoop doet leven
Door keer op keer het idee aan te jagen dat het goud en zilver dat we misschien wel verstopt hebben in onze vrieskast ons ooit de ultieme welvaart zal bezorgen, wordt er een verwachting bij ons gecreëerd die misschien geheel onterecht is. Zo nu en dan zien we de koers van het edele metaal leuke stijgingen maken, gevolgd door soms schrikwekkende dalen.

Kortzichtigheid
In de eerste plaats koop je geen goud en zilver om er vervolgens volgend jaar je pensioen mee veilig te kunnen stellen. Nee, investeren in edelmetaal is iets dat je doet voor op lange termijn. Vergelijk bijvoorbeeld eens de prijs van edelmetaal van een jaar terug met de prijs van tien jaar terug. Hieruit valt duidelijk op te maken dat we het hier hebben over een “bull market”, een markt dat gedurende een lange periode lucratief is. Daarbij moet ik vermelden dat de bull market in edelmetaal, met name goud, en in het bijzonder zilver het type bull market zijn die we in de geschiedenis maar weinig tegenkomen.

Wat maken goud en zilver zo bijzonder?
Ik ga hier toch maar meer de focus leggen op zilver. Goud wordt in tegenstelling tot zilver gebruikt om opgeslagen te worden – om waarde op te slaan. Echter is het schrikbarend te vernemen dat er voor investeerders meer goud ter beschikking is dan zilver! Laten we het eens hebben over de voorraden zilver. Weet jij hoeveel fysiek zilver er nog beschikbaar is? Het antwoord is ‘nee’, omdat niemand het weet. Over bepaalde cijfers wordt de laatste jaren erg geheimzinnig gedaan en wel om één redden: om onrust, paniek en manies uit te stellen. Ik schrijf met nadruk “uitstellen”, want de grote zilver manie staat voor de deur en klopt al een tijdje aan.

Naast het feit dat zilver een bull market is, zijn er nog meer factoren aanwezig waarmee we kunnen vaststellen dat de waarde hiervan nog flink zal oplopen. Zoals uitgelegd in mijn vorig artikel valt op te maken dat zilver aan het opraken is. De groei van de economie is enorm gebaat bij een onderdrukte en ondergewaardeerde zilverprijs omdat dit stofje enorm veel gebruikt en verbruikt word in de productie van allerlei goederen.

Er is voor zover ik weet nog niet zo veel over gesproken, maar dit hele gebeuren is onderdeel van een feest dat op het punt staat op te houden. Er wordt continue gesproken over het oneindig creëren van krediet wat een keer zal moeten ophouden, maar ik denk dat we een leuk rijtje kunnen maken van gebeurtenissen waaraan snel een eind zal komen. Zo ook het verbrassen van grondstoffen, en wat te denken van betaalbaar voedsel.

Conditionering
En toch hebben we allemaal het idee dat alles doorgaat zoals we gewend zijn. En dat komt omdat we zo geconditioneerd zijn. We leven door een tijdlijn die vrij rechtuit gaat, en daardoor ontwikkelen we een verwachtingspatroon die ons vertelt dat deze lijn gewoon rustig zo doorloopt. Mensen zijn over het algemeen niet veranderingsgezind en zich aanpassen aan veranderingen kost energie. Als we terug kijken in de afgelopen 10 a 20 jaar is er ook niet bijzonder veel veranderd aan onze manier van leven en zullen dit dan ook niet zo snel verwachten voor de komende jaren. Het tegengestelde is echter een feit, maar we willen het niet zien en niet geloven, en hopen maar dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.

Doom
Men zal zich moeten opmaken voor een periode waarin veel zaken primitiever worden. Dit zal niet morgen zijn, maar in de aankomende vijf a tien jaar zullen we een enorme bocht gaan waarnemen in de lijn waarin we momenteel leven. De kettingbotsing is reeds op gang gekomen zoals we dat kunnen waarnemen in het proces waarbij atomen in een kernbom door rondslingerende neutronen uit elkaar spatten waarbij nieuwe rondslingerende neutronen, vergezeld van veel afval met onvoorspelbaar gedrag, in de niet te stoppen kettingreactie hun destructieve weg zullen vervolgen. Dat is waar we nu inzitten. Precies dat! Pak maar een keer je helikopter, vlieg omhoog, en kijk eens van afstand naar de lijn waarin we zitten. Een wereld verrijkt met dollars, dat dienst doet als reserve munt dat staat te ontploffen, voedselprijzen die de lucht in reizen, oprakende grondstoffen waarvan we de prijs nog even lekker onderdrukken zodat deze nog sneller op zullen raken, extreme werkloosheid, niet lokaal, nee globaal! Cijfers waar we onze vraagtekens bij moeten zetten omdat ze keer op keer moeten worden herzien en bij moeten worden gesteld. Grote, maar dan echt grote instanties die achter elkaar staan te klapperen, staatsschulden die alleen nog maar kunnen groeien, geldpersen die steeds vaker aan worden gezet.

Maar: we hebben weer een economische groei! en gaat het conditioneringsproces gewoon rustig zijn gang waardoor we telkens weer worden misleidt.

Ergens kan je geweten erop worden aangesproken door te profiteren van zulke trieste ontwikkelingen, maar aan de andere kant begint het overlevingsinstinct ook actief te worden. Het laatste zal altijd winnen, en daarom heb ik geen schroom om nog wat edelmetaal te bevriezen. Wie weet, komt het ooit nog is van pas!Bron: watwenooithoren.nl

Voeg toe aan: