Zoeken
 


Onafhankelijk gezondheidsonderzoeker Ron Fonteine geïnterviewd door DeepJournal

Laatste wijziging: zondag 28 december 2008 om 12:27, 1755 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 28 december 2008

Omdat een gezonde geest alleen niet voldoende is, interviewt Daan de Wit van DeepJournal een man wiens visies regelmatig ingaan tegen die van de gevestigde orde. Het is een gesprek met onafhankelijk gezondheidsonderzoeker Ron Fonteine, auteur van de Spoedcursus Voeding en Gezondheid en de man achter Fonteine.com. Op deze website publiceert Fonteine zijn onderzoek naar de optimale gezondheid. Zijn uitspraken staaft hij met de best-mogelijke bronnen. Door zijn onderzoek is hij uitermate kritisch geworden op allerlei algemeen aanvaarde kennis over voeding en gezondheid die wordt verspreid door officiële instanties en de industrie.


Deel 1 van het gesprek introduceert de werkwijze van Fonteine, zijn kritiek op de officiële voorlichtende instanties en huisartsen, en de rol van de media. Ook snijdt het al enkele concrete kwesties aan zoals de zoetstof Aspartaam, zuivel en de verzurende werking van kaas. De eerste vraag aan Fonteine gaat over de introductie bij zijn spoedcursus:
'Voor je verder leest moet je goed begrijpen dat instanties zoals het Haagse Voedingscentrum, dietistenclubs, de overheid, patiëntenverenigingen etc niet vies zijn van geld van de industrie en daarom geen neutrale partij meer zijn, alles hangt van economische belangenverstrengeling aan elkaar. De mensen achter deze site zijn consumenten die het zat zijn om voor de gek te worden gehouden door propaganda van de industrie, caloriedieetgoeroes die geen ruk weten van voeding maar hele volksstammen op een fout dieet zetten, en die gewoon hun kennis met een ieder die bewuster wil gaan leven willen delen'.


Deel 2 en de volgende delen behandelen stap voor stap Fonteines Spoedcursus Voeding en Gezondheid. Onderwerpen die in dit deel worden aangesneden zijn koolhydraten (suikers en zetmelen: vruchtensappen, pasta, aardappels); eiwitten (plantaardig en dierlijk); verzuring van het lichaam en de gevolgen daarvan, zoals ontstekingen; transvetten ('gehard plantaardig vet' in melkpoeder, koekjes etc); goede en slechte vetten; Omega3; groene algen, foliumzuur.


Deel 3 gaat ondermeer over de orthomoleculaire voedingsleer die zegt dat het hedendaagse voedsel zou moeten worden aangevuld met vitamines en mineralen. Ook wordt gesproken over de waarde van fruit en groene groenten en over bisphenol A ofwel een gevaarlijke chemische stof die vrijkomt bij het verwarmen van plastic, zoals bij koffiebekertjes of voedselverpakkingen.


Deel 4 Hierin spreekt Fonteine over 'de wolf in schaapskleren': fructosesiroop, te vinden in bijvoorbeeld koekjes en vruchtensappen; Vetsin, de veelgebruikte smaakversterker E621; kanker; transvetten; de nadelen van soja; melk met mate; het teveel aan Omega6; de gezondheidsproblemen die ontstaan door onstekingen van wortelpunten van kiezen.


Deel 5 In dit laatste deel wordt het belangrijke gevaar besproken van amalgaam in een gebit. Ook verklaart Fonteine zijn motivatie nader bij het werk dat hij verricht. In dit deel worden de onderwerpen uit de vorige delen van het gesprek in een breder kader geplaatst. In aanvulling hierop nog enkele gezondheidstips: 1, 2.



Bron: Deepjournal.com

Voeg toe aan: