Zoeken
 


Persconferentie NASA maandag 15-11- 2010 (18:30 uur)

Laatste wijziging: maandag 15 november 2010 om 08:55, 3616 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 november 2010

10 nov. 2010 Trent Perrotto Headquarters, Washington
202-358-0321 trent.j.perrotto@nasa.gov

MEDIA Mededeling: M10-157

WASHINGTON — NASA zal op maandag 15 november a.s. om 12:30 EST (18:30 Nederlandse tijd) een persconferentie houden over een ontdekking door het Chandra X-ray Observatory van een buitengewoon object in de kosmische omgeving van Aarde.

De persconferentie zal worden gegeven vanuit de studio’s op het NASA hoofdkwartier in Washington en live door NASA TV worden uitgezonden.

De Chandra ruimtetelescoop is een röntgensatelliet, die in een hoge baan om de aarde draait. Deze satelliet speurt met zijn oog het heelal af op zoek naar pulsars, quasars, zwarte gaten, donkere materie, kernen van sterrenstelsels en restanten van supernova’s, en brengt deze gedetailleerder in kaart dan ooit te voren.

Het Chandra X-ray Observatorium is de krachtigste röntgentelescoop ter wereld. Hij heeft een resolutie die acht keer zo groot is dan alle voorgaande telescopen en is in staat radiobronnen op te sporen die tot wel 20 keer zwakker zijn dan voorgaande type instrumenten konden waarnemen.

Chandra is in juli 1999 door NASA de ruimte in gestuurd. In eerste instantie voor vijf jaar, maar wegens succes is dit verlengd met nog eens vijf jaar. Chandra heeft een belangrijke Nederlandse inbreng, omdat een van de instrumenten in ons land gebouwd is. Nu heeft deze satelliet dus iets ontdekt dat het de moeite waard maakt om er een international persconferentie voor te beleggen.

Wetenschappers die bij het onderzoek van Chandra betrokken zijn zullen aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen. Leden van het panel zijn onder meer:
- Jon Morse, director, Astrophysics Division, NASA Headquarters in Washington
- Kimberly Weaver, astrophysicist, NASA’s Goddard Space Flight Center, Greenbelt, Md.
- Alex Filippenko, astrophysicist, University of California, Berkeley

Voor NASA TV streaming video, downlink en verdere informatie, kijk hier:

http://www.nasa.gov/ntv

Noot redactie:

Natuurlijk geen aliens maar waarschijnlijk gaat het over die nieuwe structuur die is gevonden in de MelkwegBron: wanttoknow.nl

Voeg toe aan: