Zoeken
 


Half Past Human over 2012 – Inclusief de theorie van Patrick Geryl

Laatste wijziging: maandag 15 november 2010 om 15:22, 2838 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 15 november 2010

Onderstaand artikel is een vertaling van een artikel van Chris van Half Past Human. Het is een bijlage van een radio-interview. In dit artikel wordt ook de theorie van Patrick Geryl uitstekend uitgelegd met veel illustraties. Voor de duidelijkheid zijn alle ingewikkelde berekeningen weggelaten.

Dus, zoals de oorspronkelijke titel zegt: Alleen voor volwassenen!

Ok, ik kijk er op deze manier naar…..dingen, daarmee bedoel ik de tijd waarin we leven, zijn heel vreemd, en worden met de minuut vreemder. Niet alleen rennen de Machthebbers rond en bouwen “zaadkluizen voor het eind van de wereld”, kopen ze privé en in groepen grote stukken landbouwgrond op hoge plaatsen. En proberen ze “varkensgriep” vaccinaties aan de rest van de wereld op te dringen.

En dan is er het snel wisselende klimaat met zijn vreemde veranderingen hier op aarde, en de veranderingen van andere planeten in ons zonnestelsel. En dan zijn er de grote veranderingen in de zon in het laatste decennium. En die maar doorgaan. En dan zijn er grote veranderingen in de aarde zelf, zoals grote aardbevingen, en de resulterende tsunami’s, en andere indicaties van grote veranderingen zoals de smeltende ijskappen.

Om de lange lijst van dingen die verkeerd zijn in deze vreemde tijd wat in te korten, is het genoeg om te zeggen dat alles, van de gezondheid van de oceanen en atmosfeer, tot het gedrag van de elite compleet vreemd is.

En dat brengt ons bij 2012. Niet gewoon het einde van de Maya Lange Telling “kalender”, maar ook het centrale punt in dozijnen oude mythes die vanaf alle hoeken van de aarde naar buiten komen, en allemaal de “einddatum” 2012 bevatten of iets in die buurt, met een piramide van veranderingen in deze laatste overblijvende dagen tot de winter solstice op 21 december 2012.

Met die aantekening dat het woord “solstice” letterlijk “stilstand” betekent en een specifieke astronomische gebeurtenis beschrijft, een periode van drie dagen waarin de zon schijnbaar op dezelfde plek op de horizon opkomt, en het is inderdaad vreemd dat de Lange Telling van de Maya culturen precies op die datum eindigen. Het is ook vreemd dat volgens de van paus Gregorius afkomstige Gregoriaanse kalender de Lange Telling ook precies eindigt op 11:11 op die dag. Ook vreemd is dat de numerieke referentie optelt naar 11 (12+21+2012=11). Deze curiositeit ontstaat door het omzetten van kennis in numerieke patronen. Bijvoorbeeld refereert het nummer 11 naar de zonnevlek-cyclus, die ongeveer 11 jaar duurt.

Conclusie: (En we hadden het eerder fout!)

Het is de zonnevlek cyclus die ons als mensen en andere wezens op aarde het meest moet interesseren. De reden is dat ons universum bestaat uit cycli in cycli in cycli op allerlei niveaus en complexiteit die wij mensen maar nauwelijks weten of begrijpen. Deze cycli worden weer omvat door grotere cycli. En een van deze kleinere cycli is onze lokale zonnevlek cyclus.

Bron / Lees verder: goto2012.nlVoeg toe aan: