Zoeken
 


Tessa deelt mooi inzicht van boven

Laatste wijziging: zondag 19 december 2010 om 15:49, 2340 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 19 december 2010

door Tessa Koop

Iedere ochtend schrijf ik in mijn dagboek en schrijf ik met 'daarboven'. Ik stel een vraag en ik krijg altijd antwoord. Vandaag kreeg ik zo'n mooi antwoord, dat wil ik graag met je delen. Misschien helpt het jou ook.

Ik licht het even kort toe: we zijn multi-dimensionale wezens, dus niet alleen ons lichaam. Mijn frustratie was even dat ik mijn ervaring toch nog te beperkt vind en mijn ego dan de dingen sneller wil. Dan heb ik het over het ervaren van een ruimere werkelijkheid, in een soort eeuwige dans met het universum. Die heerlijke flow dat alles klopt en dat je je eigen kracht en grootsheid optimaal ervaart. Het the-universe-is-magic-gevoel!

Ons ego gooit ons snel uit die flow. Wil bv controle hebben. Terwijl alles zijn tijd en plaats heeft in het universum. Dus je kunt niet constant bij wijze van spreken de allerhoogste en mooiste ervaringen hebben. Soms is er ook gewoon rust en dat wat is. Ik ben nogal ongeduldig en eager en daarmee zit ik mezelf in de weg.

Hieronder mijn gesprek van vanmorgen:

Lieve Tessa, we merken op dat je een beetje down bent. Hoe komt dat?

Ja, club. Diepe zucht. Ik voel het ook. Ik weet het niet. Het is mijn ego denk ik dat niet accepteert dat wat is en ik ben me daarvan bewust en daar word ik dan een beetje down van. Ook merk ik dat mijn ego de dingen niet snel genoeg vindt gaan. Sorry daarvoor...

Ik heb mijn handen vol aan deze dag. Ik heb een schat van een kind met buikgriep en Rob heeft zijn rust ook hard nodig. Verder kan ik lekker sporten en maak ik het huis netjes. Verder moet ik kijken wat de dag ons brengt en wat we echt gaan doen.

Je moet eraan wennen hè dat wij nu jouw ritme bepalen?

Ja dat klopt.

Wij verwachten niet van jou hoor dat je het in 1x goed doet. Maar als je jezelf nou eens verbeeldt dat je al bent waar je moet zijn? En dat alles wat daar buiten valt, dat je daar aan werkt? Dan heb je èn daar waar je moet zijn, plus je laat los wat je niet meer dient. Dan kun je op ieder gewenst moment naar de hoogste frequentie van jou omschakelen. En dus ervaar je nog meer je multi-dimensionale realiteit. Want dat mis je... Maar verbeeld je niet dat je niet multi-dimensionaal zou zijn. Want dat IS je natuur. Je bent altijd multi-dimensionaal. Je hoeft er maar aan te denken en je bent er. Je hoeft het maar te zijn, want dat is wat je bent. Tenzij je doet alsof je het niet bent. Dat is jouw keus.

Dus nu op dit moment kan ik mijn multi-dimensionaliteit ervaren?

Yep. Daarvoor hoef je niet in een zweethut te zitten of wat dan ook te doen. Het gaat om jouw intentie en dat je het daarna loslaat in de wetenschap dat het zo is.

Mijn ego wil dan bewijzen en ervaringen hebben.

Ja en doordat jouw ego dat wil, zegt hij in feite; ik geloof niet dat ik multi-dimensionaal ben. En dus hoe kunnen wij jou ervaringen geven als jij jezelf ontkent!

Mmm.... Dat is waar.

Jij kunt het alleen niet met je verstand gaan sturen. Jij kunt niet met je beperkte denken de kwaliteit van je ervaring gaan sturen. Dat is nu juist je eigen grootsheid ontkennen! En dan wordt jouw ego boos en ontevreden, want hem vervolgens in die staat van zijn houdt en hoppa; de cirkel is rond. Je houdt dus zelf jouw illusie in stand. Is dat geen mooi helder inzicht voor deze witte zondag?

Poeh ja, ik ben er stil van... Bron: tessakoop.nl

Voeg toe aan: