Zoeken
 


China neemt Amerikaanse banken over

Laatste wijziging: dinsdag 25 januari 2011 om 16:23, 2922 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 25 januari 2011

De Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) heeft overeenstemming bereikt over een overeenkomst om een Amerikaanse retailbank over te nemen, op een moment dat de Amerikaanse financiële instellingen de een na de andere failliet gaan.

De ICBC koopt voor 140 miljoen dollar 80 procent van de Amerikaanse aandelen van de Bank of East Asia Ltd, dat hebben de twee bedrijven op zondag bekendgemaakt in een per e-mail verzonden verklaring.

De zet, die nog moet worden goedgekeurd door de Amerikaanse regelgevers, kan een positieve stap worden voor de komst van Chinese banken op de Amerikaanse retailmarkt. De overeenkomst werd ondertekend tijdens het staatsbezoek van president Hu Jintao aan de VS.

De overname "zal ons in staat stellen om een solide aanwezigheid in de Verenigde Staten te vestigen", zei ICBC voorzitter Jiang Jianqing in de verklaring. "Met deze commerciële banklicentie in de VS kan de ICBC zijn retailbankieren en operationele netwerk door het hele land verder uitbreiden "

In januari opende de ICBC zijn eerste filiaal in Parijs en is zijn aanwezigheid in Europa aan het verdubbelen door middel van het openen van filialen in grote steden.

Ruim 10 procent van de 7.760 banken in de VS zijn in financiële problemen en ondanks het ontvangen van in totaal 4,2 miljard dollar subsidie aan contanten lopen 98 Amerikaanse banken nog steeds het risico om failliet te gaat.

In 2010 gingen 157 Amerikaanse banken failliet en dit jaar gingen tot nu toe zeven banken failliet.

Bron / origineel: http://www.presstv.ir/Bron: zaplog.nl

Voeg toe aan: