Zoeken
 


Willem Middelkoop over een nog grotere crisis die ons te wachten staat

Laatste wijziging: vrijdag 4 februari 2011 om 13:17, 3558 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 4 februari 2011

Op 28 januari was Willem Middelkoop te gast bij het Radio 1 programma 'Twee dingen'. In het interview benadrukt hij nog eens dat mensen nu al weer praten over een eventuele nieuwe crisis, terwijl de crisis volgens hem nog steeds aan de gang is. De kredietcrisis is namelijk permanent. De permanente crisis krijgt echter steeds een nieuw gezicht. Het probleem van gecreëerde kredieten kunnen niet worden opgelost door nog meer geld te creëren.

Verder gaat de de oprichter van het Gold & Discovery Fund in op de maatschappelijke gevolgen van de stijgende voedselprijzen. De protesten en rellen die momenteel aan de gang zijn in onder andere Egypte komen in eerste instantie door de hoge prijs van energie en voedsel. Middelkoop verwacht dat deze trend zich door zal zetten. Ook blikt de auteur van onder meer het boek 'Als de Dollar valt' terug naar het begin van de kredietcrisis. Het financiële systeem hing eind 2008 aan een zijden draadje.  De kredietcrisis 2.0 komt er volgens Willem zeker ooit eens aan.

Beluister hier het hele interview.Bron: biflatie.nl

Voeg toe aan: