Zoeken
 


Onderzoek: lief zijn voor jezelf is gezond

Laatste wijziging: woensdag 9 maart 2011 om 15:56, 3895 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 9 maart 2011

Zit je weer te schransen en spreek je jezelf bestraffend toe? Niet doen. Nieuw onderzoek geeft aan dat lief voor jezelf zijn veel gezonder is.

Dr. Neff van de Universiteit van Texas deed onderzoek naar zelfcompassie. Zij concludeerde dat veel mensen die lief en begripvol zijn als anderen fouten maken, vaak keihard zijn voor zichzelf. Maar jezelf en je fouten te accepteren blijkt beter voor je en helpt je om minder vaak de fout in te gaan.

Dr. Neff ontwierp een "zelfcompassie" schaal. Mensen die hoog scoren in deze schaal zijn gelukkiger, optimistischer en eten gezonder. Zelfcompassie helpt om gemotiveerd te blijven als je problemen op wilt lossen -- of het nou gaat om teveel eten of een probleem op je werk.

"Zelfcompassie is heel goed voor je motivatie", aldus Dr. Neff. "Dat je je eigen kinderen geen vijf bakken met ijs laat eten heeft te maken met je liefde voor hen. Met zelfcompassie, als je van jezelf houdt, doe je wat goed voor je is in plaats van wat slecht voor je is."

De psychotherapeut Jean Fain ontwierp een nieuw dieet op basis van het onderzoek. "Zelfcompassie is het missende bestanddeel van elk dieet" aldus Fain.


Originele Bron: New York Times

Attentie: aquariusage.com



Bron: odemagazin

Voeg toe aan: