Zoeken
 


Geheimen van Stonehenge straks ontrafeld?

Laatste wijziging: dinsdag 15 maart 2011 om 16:03, 4604 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 15 maart 2011

STONEHENGE, Engeland – Moderne technologie is mogelijk de sleutel om achter de geheimen van Stonehenge te komen. Onderzoekers gebruiken lasers om de enorme stenen te scannen. Niemand is zeker van hoe of waarom Stonehenge gebouwd werd. Nu hoopt met daar achter te komen.

Met lasers kunnen de megalieten tot op het kleinste detail onderzocht worden. Aan de hand hiervan kan een heel accuraat digitaal model van de site worden gemaakt.

Er bestaan veel theorieën voor het bestaan van Stonehenge, zoals het mogelijke gebruik ervan als begraafplaats of als geavanceerd astronomisch observatorium.

Een deel van de mysterie rondom Stonehenge zit in de vraag hoe de bouwers de enorme stenen hebben kunnen vervoeren. De meeste stenen zijn rond de 240 kilometer verplaatst.

Het vorige gedetailleerde onderzoek van Stonehenge vond plaats in 1993. Sindsdien zijn de technieken erg verbeterd. Men hoopt nu meer informatie over het monument en het omliggende landschap te krijgen.

Men verwacht het onderzoek rondom Stonhenge rond het einde van maart te beëindigen.



Bron: archadis.nl

Voeg toe aan: