Zoeken
 


De geheime reden dat William Koning van Engeland moét worden...

Laatste wijziging: maandag 2 mei 2011 om 19:20, 2899 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 2 mei 2011

Toen ik research deed voor mijn roman "De Geheime Newton", ontdekte ik een opmerkelijke geschiedenis. Een geschiedenis die vandaag, met het huwelijk van William en Kate, weer springlevend wordt...

Tijdens het leven van Newton was Charles II de koning van Engeland. Hij was de voorlaatste koning van het geslacht van de Stuarts. De Stuarts hadden een opmerkelijke reden waarom ze meenden dat hun familie recht had op het koningschap van Engeland. Ze waren ervan overtuigd dat ze afstammelingen waren van niemand minder dan... Jezus. Met andere woorden; ze waren goddelijk. Wanneer er dus een Stuart op de troon zat, werd het land geregeerd door niemand minder dan God zelf...

Nu, voor het eerst sinds meer dan 300 jaar, wordt de stamboom van de Engelse koningen opnieuw verstrengeld met het geslacht van de Stuarts. Het begon met Lady Di. Zij had het Stuart bloed in haar aderen. Wellicht was dat de reden dat ze met Charles moést trouwen, en kinderen moést krijgen. Ook al was er van liefde niet veel sprake. Zodra ze twee gezonde troonopvolgers gebaard had, zat haar belangrijkste taak er op... en was ze strikt gezien... overbodig geworden.

De familie van Lady Di is al eeuwenlang verwant met de Britse Koninklijke Familie. Lady Di was via maar liefst vier lijnen verbonden met koning Charles II, de Stuart koning uit Newton's tijd. Charles II stond niet bepaald bekend om zijn huwelijkstrouw. Het bloed van vier van zijn minnaressen raakte vermengd met de familie Spencer.

Onder meer met dat van een minnares die Charles geschonken werd door zijn zus. Ze zei: “Je mag het mooiste juweel uitkiezen dat ik bij me heb,” en hij koos voor haar hofdame Louise. Deze mooie Française, La belle Louise, ontpopte zich overigens als een spionne van koning Lodewijk de Veertiende, en in zijn opdracht vergiftigde ze Charles II met chocoladecake.

Charles II was ervan overtuigd dat hij van Goddelijke afkomst was en deed er alles aan dit ook door het parlement erkend te krijgen.

Maar zijn goddelijke claim was minder absurd dan men op het eerste zicht zou denken.

Hij was in het bezit van een officieel opgestelde stamboom die “bewees” dat langs zijn moeders kant er een ononderbroken lijn liep naar… Jezus.

Volgens de Britse overlevering en overtuiging zou Maria Magdalena zich na Jezus dood gevestigd hebben in Marseille, met één van haar twee zonen.

De andere zoon zou met zijn oom Joseph van Arimathea naar Engeland getrokken zijn. Zijn achterkleinzoon huwde met de dochter van Koning Lucius, een voorvader van de Stuarts. 

Als het dus waar is dat Jezus kinderen had, en deze kinderen trouwden met de voorouders van de Stuarts, dan betekent het dat Lady Di goddelijk bloed in haar aderen had stromen. De zoon van Lady Di, prins William, de troonsopvolger in Engeland, wordt dan weer de eerste koning van Engeland sinds 1714 met Goddelijk bloed… en dus ook de kinderen die uit dit huwelijk voortkomen, zijn volgens deze stamboom… goddelijk…

De goddelijke en de wereldlijke macht worden in dit huwelijk dus opnieuw verenigd. En zo krijgt een sprookjeshuwelijk een veel belangrijkere impact dan men op het eerste gezicht geneigd zou zijn te denken.

Meer weten? Lees De Geheime Newton, van Geert Kimpen. www.geertkimpen.comBron: geertkimpen.com

Voeg toe aan: