Zoeken
 


Een voedseltuin voor de Voedselbank!

Laatste wijziging: maandag 30 mei 2011 om 22:23, 3981 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 30 mei 2011

Een voedseltuin voor de voedselbank. Stichting Voedseltuin Rotterdam is druk bezig met de ontwikkeling hiervan. De locatie van de eerste voedseltuin is de Gedempte Keilehaven, pal achter het pand van de Voedselbank Rotterdam. Hier gaan ze op een braakliggend stuk haventerrein een moestuin inrichten om groente en fruit te verbouwen voor de Voedselbank.

Permacultuur

In het ontwerp en de beplanting van de tuin volgen we de principes van Permacultuur. Permacultuur staat garant voor een duurzaam en functioneel ecologisch systeem, waarbij een win-win situatie voor mens en natuur wordt gecreërd. Het voedsel dat we verbouwen is puur biologisch. Onbespoten en zonder kunstmest dus.


Re-Activering

De medewerkers die we zoeken zijn mensen die moeite hebben om een baan te vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Dit kunnen cliënten van de Voedselbank zelf zijn, of mensen met bijvoorbeeld een psychiatrische achtergrond. Wij bieden re-activeringsplaatsen voor een goed doel in een natuurlijke omgeving.

De filosofie van permacultuur versterkt niet alleen de duurzame kwaliteit van de tuin, maar ook de ontwikkeling van de medewerkers. Bijkomende aspecten zijn educatie in gezond leven, bevordering van sociale integratie en zingeving. Hierbij is veel plaats voor persoonlijke aandacht.

Groen Rotterdam

Het project sluit goed aan bij andere duurzame projecten in Rotterdam. Bijvoorbeeld stadslandbouw, Eetbaar Rotterdam, Gemeenschapstuinen, Creatief Beheer, de Groene Corridor op het Dakpark, het Haka-pand met haar duurzame bewoners en de visie van Atelier van Lieshout; de buurman. 

Meedoen vanaf eigen volkstuin

Wilt u vanuit uw eigen volkstuinvereniging de lokale Voedselbank ondersteunen met verse produkten uit eigen tuin, dan kan het stappenplan ondersteuning bieden bij het opzetten van de organisatie daarvan.

 



Bron: Voedseltuin.com

Voeg toe aan: