Zoeken
 


M9 Zonnevlam voorbode van ...?

Laatste wijziging: zondag 31 juli 2011 om 23:36, 4724 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 31 juli 2011

Afgelopen zaterdag is er een M9 zonnevlam waargenomen, een zonnevlam zo krachtig dat ie bijna de categorie X (de meest krachtige categorie) mee had gekregen. De vlam die slechts kortstondig plaats vond en daarom geen 'bedreiging' zal vormen voor aarde kwam van zonnevlek met nummer 1261.
Zonnevlek 1261 die op dit moment en ook de komende dagen vrijwel direct op aarde gericht staat herbergt de mogelijkheid op categorie X zonnevlammen in verband met de daar heersende magnetische activiteit.

En daarmee is het dan nog niet voorbij, want direct daarna volgt zonnevlek 1263 die nog groter is en groeiende is qua activiteit. Voor een foto van de zon zie hier.

Wie weet kunnen we de komende dagen nog een mooi vuurwerk spektakel van de zon verwachten, dus bereid je alvast voor op wat extra hoofdpijn als gevolg van de extra magnetische activiteit en misschien wel de uitval van wat electriciteit :)

Voor meer informatie zie: SpaceWeather.comBron: SpaceWeather.com

Voeg toe aan: