Zoeken
 


Geheime afspraken over opheffen financiele soevereiniteit eurolanden in 2013

Laatste wijziging: zaterdag 27 augustus 2011 om 21:29, 2707 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 27 augustus 2011

Het einde van de financiële soevereiniteit van Nederland en alle andere euro lidstaten is nabij. In het tot nu toe geheim gehouden ontwerpverdrag voor het in 2013 in te voeren Europese Stabiliteits Mechanisme (ESM) krijgt een speciale, niet democratisch gekozen raad van Europese 'gouverneurs' de volledige zeggenschap over het bedrag dat de afzonderlijke euro lidstaten moeten bijdragen om de financiële stabiliteit van de eurozone te waarborgen. Dat betekent dat de permanente overdracht van miljarden belastingeuro's van Noord Europese lidstaten zoals Duitsland, Nederland, Frankrijk en Finland naar Zuid Europa een vastbesloten feit is.

In juni 2013 wordt de drie jaar eerder opgerichte Europese Financiële Stabilisatie Faciliteit (ESFS) en het vorige maand geschapen Europese Financiële Stabilisatie Mechanisme (EFSM of Euro-Reddingsfonds) vervangen door het nieuwe Europese Stabilisatie Mechanisme (ESM). Het basiskapitaal van dit ESM wordt verhoogd naar € 700 miljard en heeft als doel de schulden van de in financiële problemen geraakte lidstaten te verminderen. Hiervoor kunnen ook staatsleningen worden opgekocht. Niet onbelangrijk en een onmiskenbaar teken aan de wand: De hoogte van het ESM kan naar believen naar boven worden bijgesteld.

Duitsland (27,1% = € 190 miljard) en Frankrijk (20,3% = € 142) miljard zijn de grootste bijdragers aan het nieuwe ESM. Iedere euro lidstaat zal een gouverneur afvaardigen, die samen met zijn collega's de zeggenschap krijgt over de financiële verdeling van de ESM gelden. Dat betekent niets minder dat de parlementen -ook de Tweede Kamer- de controle over waar het nationale belastinggeld aan besteed moet worden kwijtraken. Met andere woorden: onze financiële soevereiniteit zal in juni 2013 worden beëindigd.

Nederland natuurlijk weer nettobetaler
Naast een gouverneur stelt ieder land ook een plaatsvervangende gouverneur en een directeur plus plaatsvervangende directeur aan. Alleen al de personeelskosten van deze nieuwe ESM-instelling, die parallel aan het IMF zal functioneren, zullen gezien de uiterst royale salarissen die Brussel zijn ambtenaren betaalt ongetwijfeld astronomisch zijn. Hoofdkwartier van de ESM gouverneurs zal waarschijnlijk het ministaatje Liechtenstein worden.

De in problemen verkerende landen Italië (17,9% = € 125 miljard), Spanje (11,9% = € 83 miljard), Portugal (2,5% = € 17 miljard) en Griekenland (2,8% = € 19 miljard) moeten op papier ook meedoen, maar krijgen vanwege hun financiële moeilijkheden een veelvoud van hun inleg uit het ESM fonds terug. Zoals sinds de oprichting van de EU gebruikelijk is zullen Duitsland en Nederland tot de grootste netto betalers gaan behoren. Duitsland heeft ondanks zijn AAA status zelf echter een schuld van € 2 biljoen (in totaal zelfs € 7 biljoen aan financiële verplichtingen).

ESM controleert zichzelf
Nalatige betalers kunnen door het ESM worden aangemaand om tijdig aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Hoe dit in praktijk moet met landen zoals Griekenland, die feitelijk bankroet zijn, weet echter niemand. Het ESM kan in ieder geval 'vrijelijk' en 'naar behoefte' beschikken over de bijdragen van de lidstaten beschikken. Ook kredieten van banken en financiële instellingen mogen worden opgekocht en tevens mag er eventueel een reservefonds worden opgericht. Op de vraag wie het huishoudboekje van de ESM gouverneurs gaat controleren volgt een typisch Brusselse oplossing: de gouverneursraad zelf benoemt drie 'competente' leden die dit gaan doen. Kortom: men controleert zichzelf, en dat betekent dus geen controle.
 
ESM tegen grondwet
Alle medewerkers van het ESM zullen tot strikte geheimhouding worden verplicht. Ook zullen alle gouverneurs, directeuren, plaatsvervangers en ander personeel immuniteit van iedere vorm van rechtsvervolging krijgen, ook als er sprake is zware (financiële) misdrijven. Gezien het feit dat de woorden 'Brussel' en 'fraude' sinds de oprichting van de EEG en de EU synoniemen zijn geworden, valt niet moeilijk voor te stellen waarom deze immuniteit wordt ingesteld. Ook het feit dat het ESM verdrag zonder de toestemming van het volk in werking zal worden gesteld en in strijd is met in ieder geval de Duitse grondwet is tegenwoordig typerend voor het dictatoriale leiderschap van Europa, dat met de totale afbraak van onze vrije, soevereine en democratische rechtsstaten steeds meer haast lijkt te willen maken.


Xander
 
(1) KOPP


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: