Zoeken
 


Software om aanslagen en rellen te voorspellen

Laatste wijziging: maandag 19 januari 2009 om 11:56, 2180 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 19 januari 2009

 

 

De Nederlandse organisatie TNO werkt aan software die het mogelijk moet maken om aanslagen of rellen te voorspellen. De software moet door middel van het analyseren van camerabeelden het gedrag van mensen voorspellen op basis van bewegingen, spullen die ze bij zich hebben en inlichtingen die over hen bestaan. Als de computer vijandelijk gedrag herkent, kan worden ingegrepen.

"Na de aanslagen in Londen in 2005 is achteraf 17.000 uur video bekeken om na te gaan wat er was gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk waren. Wat wij willen, is een methode om aanslagen of rellen voor te zijn", klinkt het.

Het Nederlands ministerie van Defensie is de opdrachtgever. "Maar vanzelfsprekend is hiervoor ook grote interesse in de wereld van politie- en inlichtingendiensten. Denk ook aan havens, stations, vliegvelden, stadions of bedrijfsterreinen, die potentieel kwetsbaar zijn voor aanslagen", aldus nog TNO.



Bron: hln

Voeg toe aan: