Zoeken
 


In de stilte van de eenzaamheid

Laatste wijziging: maandag 5 december 2011 om 08:31, 3671 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 5 december 2011

In de voorgaande blogs heb ik uitgelegd wat het verschil is tussen wie we denken dat we zijn (ego) en de zielskern. Ook heb ik beschreven over hoe het ego in moeilijke momenten (vaak de emotionele momenten) probeert om deze emoties/ gevoelens te ontwijken.

De ziel gebruikt het lichaam als voertuig. De emoties die fijn kunnen zijn, maar ook minder fijn, worden bijvoorbeeld geuit door een glimlach, tranen en/ of een goed gesprek .  Op die manier worden de emoties ontladen en de ziel ‘schoongemaakt’.

Hoe kan het dan dat het voor zoveel mensen gebruikelijk is om hun emoties te onderdrukken?

Deels door het bewustzijn wat al eeuwen ‘ingebakken’ zit in de mensheid, oude gedachtenpatronen die als erfenis worden overgenomen van (voor) ouders op kinderen.  Dit wordt door Bert Hellinger (de grondlegger van familie opstellingen) groepsgeweten genoemd. Het is eeuwen lang nodig geweest om te overleven, er was geen tijd voor om gevoel en emoties toe te laten. (Ik noem het in deze blog Familie karma / groeps Karma)

Het resultaat is dat er ook in het hier en nu nog steeds veel mensen zijn die gewend zijn om gesprekken te voeren over koetjes en kalfjes, zelfs in gezinnen. Vaak worden moeilijke onderwerpen vermeden. En dat zijn de momenten waarop het ego, angst en sombere/ vervelende gedachten de overhand kunnen krijgen. Als die ingrediënten worden vermengd met een snufje ‘ Geen open Communicatie ” is het feest compleet.

Het resultaat is dan vaak  ‘apartheid, gescheidenheid, onbegrip, afstand” of te wel : Ego energie.

Een bijkomend nadeel van zo een situatie is dat het hele energie systeem geblokkeerd kan raken, waardoor men het risico loopt om in verschillende levensgebieden vast te lopen.  Bijvoorbeeld genieten van seksualiteit, intimiteit, open communicatie en verbindingen aangaan, vertrouwen hebben in zichzelf en anderen.

Veel oude pijn wordt onbewust overgedragen, soms kan dit zo lang in de familie zitten, dat kinderen bijvoorbeeld de last van de ‘over overgroot opa’  met zich meedragen, zich vaak diep ongelukkig voelen zonder dat er enig ‘trauma’ in hun eigen leven is geweest.

Het is dan de taak van de klein kinderen om deze energie te transformeren. Karma (dat is de wet van oorzaak en gevolg) kan dus individueel zijn (de gevolgen van de keuzes die je zelf als persoon/ ziel maakt) maar dus ook gerelateerd zijn aan familie Karma.

Lichtwerkers en Nieuwetijdskinderen zijn vaak de mensen die de oude Karma energie van zichzelf en / of families mogen transformeren. Heel maken.

Het zijn gevoelige mensen die leven vanuit intuïtie, daardoor veel gevoelens van anderen overnemen zonder dat ze het zelf door hebben. Als deze gevoelige mensen wakker worden, bewust worden, wordt hun zielenergie sterker en vindt de vervulling plaats.

Dat is dat ze hun licht uitstralen naar anderen die dit nodig hebben, dat ze de stappen zetten die de (voor) ouders niet konden / durfden te doen.

Het zijn vaak mensen die eerst zichzelf ten koste van zichzelf wilden aanpassen om ‘erbij te horen’. Daardoor maakten ze hun energie juist kleiner en werden ze vervuild door ego energie.

Ieder mens is uniek en heeft zijn / haar eigen kwaliteiten. Door tijd te nemen om naar binnen te gaan, confrontaties aan te gaan met gevoelens, keuzes te maken en eerlijk te zijn naar zichzelf groeien mensen sneller. Door onuitgesproken emoties uit te spreken wordt men weer lichter, kan men weer loslaten, weer vrijer voelen.

Is dat niet wat we allemaal willen? Innerlijk vrij zijn? Jezelf zijn?

Just be it,

Blessed be!



Bron: sattvahealing.wordpress.com

Voeg toe aan: