Zoeken
 


De precessie van de seizoenen

Laatste wijziging: zondag 8 januari 2012 om 15:16, 3689 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 8 januari 2012

Laten we eens anderhalf jaar terug gaan in de tijd. De herfst begon erg vroeg in 2010. Tijdens de zomermaand augustus begon namelijk al de herfst van vorig jaar, ongeveer anderhalve maand voor de herfst-equinox. Vervolgens begon het al op 25 november 2010 te sneeuwen. Daarna zagen we in 2011 dat het in de lente zomer was, en was het in de zomer herfst. Daar weer op volgend was de herfst zo zacht, dat het wel voorjaar leek. Wat is er nu toch aan de hand met het weer?

Het officiële verhaal van de zogenaamde 'weerdeskundigen' is dat dit allemaal valt binnen de bandbreedte van 'normale' meteorologische variatie. Wie zich echter een beetje heeft verdiept in statistiek, die weet dat je daarmee zowel alles kunt bewijzen, als alles kunt ontkrachten. Het is maar net welke uitkomst je wilt benadrukken. Meer weten? Lees dan eens het boek 'How to Lie with Statistics' door Darrell Huff.

Laten we de statistieken daarom maar even vergeten. Wat zegt ons gevoel? Mijn gevoel zegt me dat dit symptomen zijn van een verandering die ongekend is voor de huidige mensheid (voor zover wij dat kunnen herinneren). Deze verandering gaat echter heel erg geleidelijk. Maar kijken we even terug naar de afgelopen 18 maanden, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat de seizoenen naar voren zijn geschoven.

Het had dus allang winter moeten zijn. Maar daar is geen enkele sprake van. En kijken we naar de vooruitzichten voor de komende twee weken, dan is deze winter ook nog steeds niet in aantocht. Het weer is dus goed van slag, in vergelijking met wat we normaal zijn gaan vinden in de loop der jaren. Hoe kan dit? Waardoor wordt dit veroorzaakt?

Is het weer misschien een reflectie van ons collectieve bewustzijn? Is het weer van slag omdat wij van slag zijn, vanwege het steeds meer wegvallen van vermeende zekerheden? Is het weer gewoon een weerslag van onze collectieve vertwijfeling over hoe het nu verder moet?

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom het onderwerp van het weer zoveel dagelijkse zendtijd krijgt? Zouden de weersvoorspellingen misschien gebaseerd zijn op het placebo-effect? Wij denken dat de voorspellingen juist zijn, en daarom komen ze ook min of meer uit. Zou het zo zijn? En is het afgeven van een weeralarm bedoeld om noodweer te veroorzaken? Of draaf ik nu een beetje door?

Ik zie in ieder geval dat de nieuwsberichten die mij bereiken steeds gekker worden. Telkens denk ik daarbij dat het toch echt niet veel gekker meer kan worden, maar dat blijkt even later toch wel te kunnen.

Velen zijn er trots op dat ze zich niet met toekomstvoorspellingen bezig houden. Alsof dat iets is waarop je behoort neer te kijken. Ondertussen kijkt half Nederland naar voetbaldeskundigen die voorspellen hoe het spelverloop in de tweede helft zal zijn. Dan is het opeens wel okay. Merkwaardig.

Ik voorspel dat de berichtgeving in de mainstream- en in de substream media steeds gekker gaat worden de komende maanden. Ik voorspel dat dit deze winter ook klimatologisch gezien uniek gaat worden. Ik voorspel dat toekomstvoorspellen weer gezien gaat worden als een echte wetenschap.

We zitten nu in het duisterste deel van de duisternis, zo vlak voor het arriveren van het Grote Licht in 2012. Voor mij was 2011 het jaar waarin alle heilige huisjes zijn gesneuveld. Niets is meer taboe, en alles kan nu met gezond verstand worden onderzocht. En dat is allemaal weer precies op tijd, want vanaf 30 december 2011 begint het Heelheidsbewustzijn met haar ontkieming. Volgens mij klopt mijn interpretatie van de Tzol'tun dus als een bus. We gaan het meemaken. Sterker nog we doen het zelf.

Komen er dan nog grote 'aarde-veranderingen'? Aan het begin van 2011 volgden velen de aardbevingen op de voet, zeker na wat er op en na 11 maart voor de kust van Japan gebeurde. Wie kijkt er nu nog regelmatig naar seismologische gegevens?

En dan was er natuurlijk nog komeet Elenin. Uiteindelijk zorgde deze komeet voor veel focus op 'boven', en hebben veel mensen de overtuiging gekregen dat Nasa geen onpartijdige verstrekker van informatie is.

Waar het allemaal echt om gaat is het upgraden van ons bewustzijn. Vanuit dat hogere bewustzijn zul je een ander nooit iets aandoen, waarvan je liever niet hebt dat het jou wordt aangedaan. Vind je het niet fijn om respectloos behandeld te worden, behandel anderen dan altijd met respect. Wil je dat anderen met aandacht naar jouw 'waarheid' luisteren, luister dan ook zelf met aandacht naar de waarheid van anderen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het draait nu om ons (en dat deed het natuurlijk ook al). Alles wat we nu meemaken is een onverbiddelijke spiegel van ons eigen bewustzijn. De Schepping staat nu in de hoogste versnelling. Alles gaat nu razendsnel. Blijf daarom alert en bij de les. En zoek het vooral niet langer buiten jezelf. Alles waar je je nu nog aan stoort, dat zit in jezelf. Dat is wakker worden op level 2. Dat is innerlijk wakker worden. Daaronder heb ik het altijd over 'wakkere' mensen, want deze mensen zoeken het nog steeds buiten henzelf. Ik merk dat vele 'wakkere' mensen deze confrontatie niet erg appreciëren. Ze krijgen gewoon terug wat ze aan mij proberen te geven. Ondertussen ga ik onverstoorbaar door met mijn eigen proces van echt wakker worden door mij over te geven aan het Heelheidsbewustzijn.

Zeist, zaterdagochtend 24 december 2011


Johan Oldenkamp



Bron: pateo.nl

Voeg toe aan: