Zoeken
 


FBI bouwt Facebook spionage-app

Laatste wijziging: maandag 6 februari 2012 om 09:32, 3576 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 6 februari 2012

De FBI wil een speciale app ontwikkelen waarmee het berichten op Facebook, Twitter en andere sociale netwerken kan monitoren, om zo crimineel gedrag te voorspellen. Het gaat dan om publieke verstoringen en terrorisme. De opsporingsdienst heeft een verzoek om informatie uitgeschreven waarin het bedrijven vraagt om een voorstel voor zo'n systeem te doen en wat de mogelijke kosten zijn.

Het systeem moet in staat zijn om automatisch publiek beschikbaar materiaal van Facebook, Twitter en andere sociale netwerken aan de hand van sleutelwoorden te doorzoeken. "Het moet een veilig, lichtgewicht webapplicatieportaal zijn, die van mash-up technologie gebruik maakt. De applicatie moet snel belangrijke open source informatie en inlichtingen kunnen verzamelen, waardoor SIOC (Strategic Informatio and Operations Center) snel belangrijke gebeurtenissen kan controleren, identificeren en de locatie kan bepalen", aldus de omschrijving.

In het geval nieuwsontwikkelingen, incidenten en dreigingen worden FBI-agenten vervolgens gewaarschuwd. De informatie wordt vervolgens weergegeven, aangevuld met andere zaken, zoals eerdere incidenten en de locaties van belangrijke gebouwen, zoals ambassades en militaire installaties.



Bron: security.nl

Voeg toe aan: