Zoeken
 


Biologische werking van geloven. Dr. Bruce Lipton

Laatste wijziging: vrijdag 23 januari 2009 om 18:49, 1792 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 23 januari 2009

 

 Volgens professor in de medische wetenschap Bruce Lipton sturen wij onze genen en niet omgekeerd. Tot twee keer toe heeft hij universiteiten moeten verlaten vanwege zijn radicale ideeën, maar tegenwoordig wordt zijn gedachtegoed meer geaccepteerd. Als bruggenbouwer tussen wetenschap en spiritualiteit meent Lipton dat bad vibes schadelijk zijn voor ons DNA en good vibes bevorderlijk. Hoe wij met emoties en gevoelens omgaan is daarin bepalend...


(Bruce Lipton)

Over ons DNA wordt de laatste jaren steeds meer ontdekt. Zo weten we inmiddels dat ons DNA een geheugen heeft en dat het te vormen is door middel van ons bewustzijn. Onder de naam epigenetica heeft Bruce Lipton zijn onderzoek gebundeld, het wordt gezien als een nieuw veld van de biologie waarin de staat van de geest en de eigen creativiteit hoog in het vaandel staan.

Waar de reguliere medische pillenwetenschap nog steeds Newtons 'alles is materie dus alleen materie telt' volgt, wat het lichaam degradeert tot een mechanische machine, meent de epigenetica dat energie en spiritualiteit ook in het lichaamsmodel thuishoren. Dat zijn niet tastbare begrippen die echter wel waarneembaar zijn. Door middel van bijsturen van het eigen bewustzijn, of analyseren van de eigen denkstructuren, zou het mogelijk zijn om het DNA te kneden, wat dan weer een uitwerking op de rest van het lichaam zou moeten hebben.

Volgens Lipton werkt alle energie in golven, dus ook het DNA en het lichaam. Als golven niet in fase zijn verzwakken ze elkaar of heffen ze elkaar op, zijn ze wel harmonisch dan versterken ze elkaar. Goede vibraties zijn positief voor het lichaam, slechte vibraties - zoals stress - zijn schadelijk.

Professor Bruce heeft iets gemeen met de Nederlandse nieuwe Jezus Harry Christus, u mogelijk bekend van de 'atomen zijn ruimteschepen'-theorie. Lipton bekijkt cellen als miniatuurmensen. Dat maakt het gemakkelijker om het celgedrag en de fysiologie te begrijpen. De professor meent dat, zelfs al zijn we erfelijk belast, we een ziekte nog niet hoeven te ontwikkelen. Zolang we maar zorgen voor een positieve instelling en daar ook echt tot in de vezels van ons lijf in geloven, kan ons lichaam heel wat aan.



Bron: grenswetenschap

Voeg toe aan: