Zoeken
 


Opnieuw vuurbollen gezien boven Amerika en Canada

Laatste wijziging: zaterdag 24 januari 2009 om 22:32, 1897 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 24 januari 2009

 Het lijkt maar heldere meteoren te blijven regenen. Na de spectaculaire verschijning van twee vuurbollen boven Denemarken en Spanje was het deze week de beurt aan de Amerikaanse staten Massachusetts en Rhode Island en de in Canada gelegen provincie Alberta. Dinsdagavond om acht uur waren verschillende inwoners van de laatstgenoemde provincie getuige van een opvallende meteoor die een roodachtige kleur had en de hemel enkele seconden lang verlichtte, voordat het in stukken brak en de grond raakte. De lokale Royal Astronomical Society ontving talloze telefoontjes door het verschijnsel, maar gaf aan dat de ‘vallende ster’ niet zo helder was als die in november boven een deel van Canada explodeerde.

 

 

 

 

Ook in twee Amerikaanse staten was deze week een heldere meteoor zichtbaar. Rond 20.48 uur lokale tijd verscheen gisteravond een “enorme, pulserende vuurbol met een blauwgroene kleur.” Volgens iemand die de het verschijnsel zag was de meteoor helder genoeg om door een dik wolkendek zichtbaar te zijn. Eerder werden er al vuurbollen waargenomen vanuit Colorado, Saskatchewan, grote delen van Nederland en Catalonië en vloog een warenhuis in Nieuw-Zeeland waarschijnlijk in brand door de inslag van een kleine meteoriet.



Bron: astroversum

Voeg toe aan: