Zoeken
 


Sun Polar Shift Zonne-poolverschuiving volgende maand?

Laatste wijziging: maandag 23 april 2012 om 10:21, 3604 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 23 april 2012

Van het Japanse HINODE team: Binnen ongeveer een maand tijd (mei 2012) zal de zonne-noordpool "nul" worden, en zich vormen in MEERDERE positieve polen. Dit gebeurt echter een jaar eerder dan verwacht en kán gevolgen hebben voor het klimaat.

 Zonne-polen die quadri-polair (=2 Noordpolen) worden in mei aanstaande…

Dit kan leiden tot wereldwijde afkoeling

 Japanse onderzoekers denken dat de zon een periode van ongebruikelijke magnetische veranderingen kan brengen, die kunnen leiden tot het intreden van lagere temperaturen op aarde.


Volgens wetenschappers van het National Astronomical Observatory van Japan en de Riken Research Foundation lijkt de huidige zonnevlekken activiteit op een periode in de 17e eeuw, bekend als het Maunder Minimum, het koudste gedeelte van de Kleine IJstijd.
Tijdens die 70-jaar bevroor de Londense rivier de Theems, en kersenbloesems in Kyoto bloeiden later dan gebruikelijk. Temperaturen worden geschat op ongeveer 2,5 graden lager te zijn geweest tijdens het Maunder Minimum dan in de tweede helft van de 20e eeuw.

 Ongewone magnetische veranderingen

De onderzoekers vonden ook tekenen van ongewone magnetische veranderingen in de zon, waardoor ze geloven, dat de magnetische veld polariteit van de zonne-polen zal omkeren en zelfs quadri-polair worden in mei. Dit betekent dat er dan 2 Noordpolen op de zon zijn. Een onderzoeksteam onder leiding van Saku Tsuneta, een professor aan de Observatory, bevestigt dat de polariteit van het magnetisch veld van de Noordpool op de zon begon te keren in juli vorig jaar. Echter, het magnetisch veld op de Zuidpool, die werd verwacht mee te draaien met de Noordpool, bleef een positieve polariteit behouden, waardoor de onderzoekers denken dat dit tot de vorming van een vier-polige magnetische structuur zal leiden met twee nieuwe polen in de buurt van de evenaar van de zon. Het onderzoeksteam denkt dat dit quadri-polaire patroon ook in de 17e-18e eeuw ontstond.

De oorzaak achter de verschuivingen in polaire velden van de zon wordt echter tot op heden niet begrepen.


Een zonne-pool verschuiving, een polaire omkering op de zon, zal plaatsvinden in 2012. Dit is echter niet ongebruikelijk; het gebeurt om de 11 jaar, en de omkering vindt plaats rond het zonne-maximum, die naar verwachting zal plaatsvinden rond mei 2013 (NOAA). Echter, deze keer gebeurt de omkering dus na 10 jaar!

Download de Japanse PDF hieronder, zijn video:
http://www.youtube.com/watch?v=eTdlI9bc4Mw

Hier is het persbericht van HINODE Japan:
http://hinode.nao.ac.jp/news/120419PressRelease/index_e.shtml

Polar Field Reversal as observed with HINODE - 19 April 2012
Naional Astronomical Observatory of Japan (NAOJ/NINS)
RIKEN
Japan Aerospace Exploration Agency(JAXA)
National Aeronautics and Space Administration (NASA)
Science and Technology Facilities Council(STFC)
European Space Agency(ESA)


High latitude magnetic fields have been observed with solar telescopes on the ground. However, actual process of the polar field reversal is poorly understood because of the difficulty of the observations on the extreme limb combined with atmospheric seeing effect. The solar optical telescope aboard the Hinode satellite allows us for the first time to perform extremely high-quality observations of the deep polar region of the Sun (Figure A). The initial discoveries include that there are many magnetic patches with intense magnetic field in the polar regions. Their field strength is close to that of sunspots, and their size is as large as small sunspots called pore.

The international research team led by Saku Tsuneta, a professor at NAOJ, has been performing the monthly polar observations with Hinode from September 2008. We here report the discovery that the average magnetic flux of the north polar region is rapidly and steadily decreasing during the period of 2008 and 2012 (Figure B). The reversal (from minus to plus polarity) is taking place in sequence from lower latitude to higher latitude. The average magnetic flux of the polar region soon becomes zero. The estimated completion of the reversal of the north polar region will take place in 1 months or so, about one year earlier than the nominal expected reversal time.

In striking contrast to the north polar situation, the magnetic flux of the south polar region has been very stable, and maintains the plus polarity (Figure C).

These latest Hinode observations suggest that the global magnetic field of the Sun will become different from the normal bipolar configuration.
Observations of the polar magnetic fields are the key for understanding the cyclic solar dynamo. Their results will shed light on the origin of the solar magnetism, and will contribute to our understating on the Sun's effect to the solar-terrestrial environment.

Sun’s Polar Shift, Zonne-poolverschuiving 2012

 Ja, het is waar. NASA Science voorspelt een zonne-pool verschuiving, een polaire omkering, die zal plaatsvinden in 2012 op de zon.

Poolverschuiving en astronomische bijzonderheden

In de historie van de aarde zijn er weinig wereldomvattende rampen geweest, die zoveel invloed hebben gehad voor het leven op aarde als poolverschuivingen. Een aantal van die bronnen wijzen op zaken die met de planeten om ons heen te maken hebben.

2012 heeft veel astronomische bijzonderheden
“De poolverschuiving van de zon heeft niet alleen invloed op de ruimte in de onmiddellijke omgeving van de zon", legt David Hattaway, een fysicus van het Marschall Space Flight Center, uit. “Het magnetische veld van de zon houdt het hele zonnestelsel in een bol, die wetenschappers een “heliosphere” noemen. De heliosphere strekt 50 tot 100 astronomische eenheden voorbij de omwenteling van Pluto. Aan de binnenkant van de bol ons zonnestelsel, aan de buitenkant de rest van de ruimte.”

“Veranderingen in het magnetisch veld van de zon worden via de bol naar buiten toe bewogen door de zonnewinden. Het duurt ruim een jaar voor deze ongeregeldheden om van de zon tot de rand van de heliosphere te komen.”

De invloed van het omkeren van het magnetische veld van de zon op de heliosphere is heel complex. Zonnevlekken zijn bronnen van zeer intense magnetische knopen die naar buiten spiralen, ook op het moment dat de polen van plaats verwisselen. Op zo'n moment vinden er zeer veel complexe magnetische structuren tegelijk plaats. De invloed die dat op het hele zonnestelsel heeft is dus nog onbekend.


Bron en verder lezen: Iceagenow.info en Armageddon2012.nl


Bron: eindtijdnieuws

Voeg toe aan: