Zoeken
 


Kruiden goed voor het immuunsysteem

Laatste wijziging: donderdag 10 mei 2012 om 15:39, 3569 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 10 mei 2012

Kruiden zijn niet alleen bedoeld om eten smakelijker te maken, ze zijn ook goed voor de gezondheid. Dagelijks wat extra kruiden aan je eten en drinken toevoegen kan je immuunsysteem een enorme boost geven. Wij hebben de vijf meest effectieve toppers op een rijtje gezet.

Kurkuma of geelwortel
Kurkuma of geelwortel wordt vooral in India gebruikt. Dit kruid reinigt de lever op natuurlijke wijze en gaat de vorming van bacteriën tegen. Ook verkleint kurkuma de kans op kanker, helpt het met op gewicht blijven en is het effectief tegen de ziekte van Alzheimer, depressies en artritis. Kurkuma smaakt lekker in curry, maar is ook te combineren met citroensap, kaneel, cayennepeper en heet (thee) water.

Piment
Piment wordt gemaakt van pimentbessen en wordt vooral in de Caraïbische keuken gebruikt. Het is vergelijkbaar met wat wij kennen als kruidnagel. Piment heeft een rustgevend en verzachtend effect en verbetert de stofwisseling ook voorkomt het kanker en veroudering. Piment kan eigenlijk overal in gebruikt worden: van soepen tot stoofpotten en van cakes tot jam.

Rozemarijn
De rustgevende effecten van rozemarijn zijn bekend, maar het eten van rozemarijn verbetert ook de spijsvertering en werkt tegen overgewicht. En het is erg effectief tegen katers, verkoudheid, spierpijn, kramp en hoofdpijn. Rozemarijn smaakt vooral lekker op gebakken aardappels en bij vlees.

Dragon
De Grieken gebruikten dragon vroeger om tandpijn te verminderen en eeuwen daarvoor werd het kruid in Zuid-Rusland en Siberië gebruikt. Tegenwoordig weten we dat dragon vooral effectief is tegen buikpijn, dat het de bloeddruk helpt verlagen en hartziekten voorkomt. Dragon is heerlijk in Bearnaisesaus en wordt vaak gecombineerd met recepten waarin kip, vis of ei zit.

Marjoraan
Verse marjoraanblaadjes dienden in het oude Egypte als parfum, tegenwoordig wordt het vooral gebruikt in marinades. Het stimuleert de spijsvertering, kalmeert, behandelt slapeloosheid en kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij jeuk, koorts en diarree.

Bron: Ecosalon.com



Bron: hetkanwel.net

Voeg toe aan: