Zoeken
 


Bank of England heeft noodplannen klaar voor uiteenvallen euro

Laatste wijziging: vrijdag 18 mei 2012 om 14:31, 2700 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 18 mei 2012

'We staan voor ernstige problemen, waarbij grote verliezen zullen genomen moeten worden. Wat er ook moge gebeuren, er zullen moeilijkheden komen die ons ongetwijfeld zullen beïnvloeden.' Dat heeft de voorzitter van de Bank of England, Mervyn King, gezegd naar aanleiding van de publicatie van het driemaandelijkse Britse inflatierapport.

King waarschuwde de aanwezige journalisten dat de eurocrisis waarschijnlijk erger zal worden en dat zowel de Britse regering als de Bank of England al noodplannen hebben voorbereid voor mocht de crisis escaleren.

King toonde zich optimistisch en zei goede aanwijzingen te hebben voor het herstel van de economische groei in zijn land.

Wat betreft de eurozone zei King dat het 'weinig zin heeft' slechts met twee mogelijke pistes voor de eurozone rekening te houden - gejubel indien de Unie overleeft en een rampscenario als de eurozone wordt opgedoekt.Bron: express.be

Voeg toe aan: