Zoeken
 


Bankrekeningen miljoenen Britten al enkele dagen ontoegankelijk

Laatste wijziging: maandag 25 juni 2012 om 09:19, 2750 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 25 juni 2012


Wat doe je als je enkele dagen niet kunt pinnen en je geen cash geld achter de hand hebt om bijvoorbeeld boodschappen te kunnen doen?

Tot 12 miljoen rekeninghouders van de Britse banken NatWest, RBS en UlsterBank kunnen al drie dagen niet pinnen of elektronisch geld overschrijven. Officieel wordt als reden een 'technisch mankement' gegeven, maar veel Britten vrezen dat hun banken in werkelijkheid op omvallen staan. Klanten klagen dat ze geen salaris hebben ontvangen, dat ze geen betalingen kunnen verrichten en dat ze bijvoorbeeld de (ver)koop van hun huis niet kunnen afronden. NatWest en RBS hebben het 'mankement', dat niet veroorzaakt zou zijn door hackers, nog steeds niet opgelost.

Miljoenen Britten zijn in grote problemen terecht gekomen omdat ze bijvoorbeeld hun boodschappen in de supermarkt niet kunnen betalen of niet kunnen tanken omdat hun pinpassen worden geweigerd. NatWest besloot hierop zijn filialen eerder te openen en langer open te houden, zodat de klanten aan de balie cash geld van hun rekeningen kunnen halen.

De Britse krant Daily Mail publiceerde enkele pijnlijke verhalen van getroffen burgers, zoals een man die met zijn zwangere vrouw zonder gas en elektriciteit kwam te zitten, een zieke moeder die geen boodschappen kon bestellen voor haar kinderen en een vrouw die vast kwam te zitten in Venetië omdat ze haar vlucht naar huis en haar hotel niet kon betalen.

'We verzekeren onze klanten dat dit probleem puur technisch van aard is en werken er hard aan het op te lossen,' aldus een woordvoerder van NatWet. Uit de honderden commentaren bij het artikel valt echter op te maken dat de meeste Britten het niet vertrouwen en denken dat het ook met hun banken in werkelijkheid erg slecht gaat.


XanderBron: xandernieuws

Voeg toe aan: