Zoeken
 


Bankier Rothschild zet 165 miljoen in op val van euro

Laatste wijziging: dinsdag 21 augustus 2012 om 21:20, 2869 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 21 augustus 2012

Dat de euro op wankelen staat, heeft u al vaker gehoord en gelezen. Het wordt pas benauwend wanneer een van de kopstukken van het bankwezen, lord Jacob Rothschild, 165 miljoen euro inzet op de val van de Europese eenheidsmunt.

Jacob Rothschild is een van de oudste leden van de bankdynastie en voorzitter van de invloedrijke investeringsbank RIT. Omdat die bankeen investeringskapitaal van meer dan 2 miljard euro vertegenwoordigt, wordt zijn uitspraak als een slecht voorteken voor de euro gezien.

Realistisch
Opmerkelijk daarbij is dat Rothschild, volgens zijn naaste medewerkers in zakenkrant The Daily Telegraph, "geen dogmatische euroscepticus is maar een realistische kijk heeft op de zwakke munt".

Verhofstadt
Daarmee zet Rothschild zich op dezelfde lijn als europolitici zoals Guy Verhofstadt. Die verklaart vandaag aan onze collega's van Het Laatste Nieuws dat volgende maand cruciaal wordt voor het voortbestaan van de eenheidsmunt. Zo is het met spanning afwachten of het Duitse grondwettelijk hof beslist om een permanent noodfonds in te voeren. Indien dat fonds er niet komt, zo stelt Verhofstadt, staat de euro op losse schroeven.

Vorige week nog kwam aan het licht dat de Finse overheid zicht voorbereidt op de val van de euro.Bron: hln.be

Voeg toe aan: