Zoeken
 


Centrale Banken vullen goudreserves verder aan

Laatste wijziging: donderdag 30 augustus 2012 om 09:55, 2623 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 30 augustus 2012

De laatste tijd zijn overheden en Centrale Banken bezig om de goudreserves op te hogen. Al eerder werd bekend dat een land als Kazachstan hard bezig is om grote hoeveelheden goud op te kopen om zo slagvaardiger te worden in internationale transacties, en om kapitaal veilig te stellen.

Uit de laatste periodieke cijfers van het IMF blijkt dat deze trend zich nog steeds doorzet. Zo heeft Turkije in juli de goudreserve opgehoogd met 20% naar een totaal van 9,3 miljoen troy ounces. Met de huidige goudprijs van 1690 dollar per troy ounce komt dit neer op een totale goudreserve van 15,7 miljard dollar.

http://www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2008/12/gold-gold-gold.jpg

Naast Turkije hebben ook Rusland en Kazachstan een grote slag geslagen op de goudmarkt. Rusland vergrootte de reserve naar 30,1 miljoen troy ounces, en Kazachstan blijft ook investeren in goud door 45.000 troy ounce toe te voegen aan de goud reserve. Hiermee blijven deze landen op schema om in 2012 de goud reserves verder te vergroten.

Over het geheel gezien hebben Centrale Banken ten opzichte van het totale eerste kwartaal van 2012 63% meer goud aan de reserves toegevoegd. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2011 zelfs 138%! Het lijkt erop dat Centrale Banken in blijven zetten op goud om kapitaal veilig te stellen en om waardevaste beleggingen te hebben om er grote internationale transacties mee uit te voeren.

Het land met de grootste goudreserve is Amerika. Opmerkelijk hierbij is wel dat ruim 75% van de reserves die in Amerika liggen opgeslagen afkomstig is van andere landen die denken dat hun eigen goudreserve veiliger is in Amerika dan in de kluis van de Centrale Bank van het eigen land.

Bronnen:

BullionStreet
BusinessInsider
GoudbubbelBron: goudportal.nl

Voeg toe aan: