Zoeken
 


Amerika is voor een audit op de goudreserves van de FED

Laatste wijziging: maandag 17 september 2012 om 09:38, 2260 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 17 september 2012

Ron Paul boek vorderingen om het voor elkaar te krijgen om een audit te laten uitvoeren op de FED. Het doel van de audit is om inzichtelijk te maken hoe de goudreserves ervoor staan in de VS. Zoals al vaker vermeldt zijn er namelijk grote twijfels over de aanwezige goudreserve in de kluizen van de FED.

Het voorstel om een audit te laten plaatsvinden is door ruim 300 leden van het huis van afgevaardigden gesteund, waarmee het voorstel met een grote meerderheid is aangenomen. Ook heeft een enquete onder de Amerikaanse bevolking uitgewezen dat ruim 75% van alle Amerikanen voor een audit voor de FED is.

FED: “Wij hebben al een audit gehad”
De FED beweert ondertussen dat het al audits ondergaat en dan een nieuwe audit naar de reserves bij de FED onzinnig zou zijn. Wat de FED echter niet verteld is dat het hier gaat om controle van de jaarverslagen die de Centrale Bank uitbrengt, iets wat bij iedere organisatie gebeurt.

Daarnaast vindt de FED dat de politiek zich niet moet bemoeien met geld zaken, iets wat opmerkelijk te noemen is aangezien samenwerking tussen de politiek en een Centrale Bank van groot belang is voor de stabiliteit van een land.

Waarom grijpt de overheid niet in?
Veel mensen vragen zich af waarom de overheid niet gewoon ingrijpt en de FED dwingt om een audit te laten uitvoeren. Hier is één simpele reden voor: Het Congress heeft de FED statutair opgericht. Hierdoor kan dezelfde overheid die vraagt om een audit bepalen of deze ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Heeft de FED (en dus indirect de Amerikaanse overheid) echt zoveel te verbergen? Wanneer de audit er komt zijn veel analisten ervan overtuigd dat de beerput opengaat, en dan wellicht de goudbubbel zal klappen wanneer blijkt dat er helemaal niets klopt van de goudreserves zoals de FED deze op papier heeft staan!

Bron: Column Ron PaulBron: goudbubbel.nl

Voeg toe aan: