Zoeken
 


Bijna kwart meer bedrijven failliet

Laatste wijziging: maandag 1 oktober 2012 om 13:28, 2488 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 1 oktober 2012

Het aantal faillissementen in Nederland is in het derde kwartaal verder opgelopen. In totaal gingen er 2084 bedrijven over de kop, 23 procent meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van adviesbureau Dun & Bradstreet.

In de maand juli steeg het aantal faillissementen met 57 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de hoogste stijging in 5 jaar.

Alle provincies kampten met meer faillissementen. In bijna alle provincies steeg het aantal bedrijven dat bankroet ging met meer dan 10 procent. Vooral in Drenthe (+99 procent), Friesland (+74 procent) en Overijssel (+73 procent) ging het erg slecht. In Zuid-Holland en Zeeland waren de toenames van het aantal faillissementen het minst met respectievelijk 1 en 2 procent.

De zwaarste klappen vielen in de nutssector, de landbouw, de horeca, de transportbranche en de bouw.Bron: netwerk-ondernemers.nl

Voeg toe aan: