Zoeken
 


Spanje verbiedt cash betalingen van meer dan 2.500 euro

Laatste wijziging: woensdag 21 november 2012 om 09:38, 2952 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 21 november 2012

Spanje gaat commerciële betalingen in cash van meer dan 2.500 euro verbieden. Daarmee wil het land belastingontduiking tegengaan, zo heeft eerste minister Mariano Rajoy vandaag gezegd.

De maatregel zal gelden voor financiële transacties waar minstens één ondernemer bij betrokken is. Wie zich er niet aan houdt, riskeert een boete van tot 25 procent van het bedrag van de betaling. Vrijdag keurt de regering haar antifraudeplan goed.

De Spaanse regering kondigde ook fiscale amnestie aan. Belastingplichtigen, individuen of bedrijven, kunnen daarbij straffen vermijden door een heffing van 8 tot 10 procent te betalen op hun niet-aangegeven inkomsten of vermogens. Zo verwacht de regering de staatskas te spijzen met 2,5 miljard euro.

Ondertussen woedt in Spanje een debat over de federale structuur van het land. Volgens de eerste minister van de regio Madrid, Esperanza Aguirre, zou het opheffen van de 17 "ministaten" het land tientallen miljarden euro besparen. De regionale overheden zijn voor een groot stuk verantwoordelijk voor het huidige begrotingstekort.Bron: demorgen.be

Voeg toe aan: