Zoeken
 


Armstrong: Burgeroorlog in Europa als de bezuinigingsdrift niet stopt

Laatste wijziging: dinsdag 19 maart 2013 om 08:44, 2364 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 19 maart 2013

Op zijn blog schrijft Martin Armstrong na de uitslag van de Italiaanse verkiezingen:

'De meerderheid van de Italiaanse bevolking stemde voor partijen die een rem willen zetten op de beloften van ex-premier Monti om te bezuinigen. Deze Europese bezuinigingsdrift dreigt Europa volledig uit elkaar te trekken en de euro zal dat niet overleven. De poging om één valuta te creëren zonder een gemeenschappelijke schuld is de gevaarlijkste blunder van academici, die geen enkele ervaring hebben met financiële markten. Laten we de harde waarheid onder ogen zien: Je kunt je hele leven studeren, maar daarmee ben je nog niet geschikt voor een baan. Als ik hersenchirurgie zou studeren, zou je dan mijn eerste patiënt willen zijn? Politici zijn academici en ze ontwerpen zaken waar ze totaal geen verstand van hebben. Hoeveel ze ook hebben gestudeerd.

De Italiaanse verkiezingsuitslag betekent een impasse. Bersani kan een regering gaan vormen, maar hij zal geen wetgeving door de Senaat kunnen loodsen, waar Berlusconi de meerderheid heeft. Binnen enkele maanden zou dat nieuwe verkiezingen kunnen betekenen.

Het is van groot belang voor Europa dat de ontwikkelingen in Italië gaan leiden tot het stoppen van de enorme bezuinigingsdrift. Als deze bezuinigingen niet worden gestopt, zal dit onherroepelijk leiden tot burgeroorlog in Europa. Genoeg is genoeg. De oplossing is een complete herziening van het monetaire systeem. Als we echter door blijven gaan op de huidige voet, dan is complete chaos, oorlog en geweld het gevolg.

Door de Europese problemen, die nooit weg zijn geweest, zal er meer kapitaal naar de Verenigde Staten gaan vloeien. Europa zal moeten worden gestopt in zijn pogingen om werkgelegenheid te vernietigen en alleen maar na te denken over bezuinigen. Overheidsschulden moeten worden geherstructureerd. Houders van staatsobligaties verdienen het om hun kapitaal te verliezen. Kapitaal dat ze hebben geïnvesteerd in dit waardeloze papier, dat door politici is gecreëerd.'

Bron: armstrongeconomics.comBron: nikolaos196.blogspot.nl

Voeg toe aan: