Zoeken
 


Recessie als avontuur

Laatste wijziging: woensdag 20 maart 2013 om 09:05, 2034 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 20 maart 2013

Meer zelfmoorden verwacht door de recessie, las ik in de krant. Mensen hebben slapeloze nachten over geld, doemscenario's over de toekomst, verlies van status, huis en weet je veel wat nog meer. Levensangst.
Het kan allemaal in deze tijd. Geen vrolijk begin van dit verhaal. Ik weet dat zovelen momenteel in de wereld met angst in hun lijf zitten en ik ken het zelf ook.
Waar moet het heen in de wereld en met het milieu... maar dat is nog ver van je bed.
Verlies van je werk of bedrijf en je huis is angstwekkend dichtbij.

Omdat ik zelf ook op het punt heb gestaan en weet hoe het voelt en het niet heb gedaan voel ik me geroepen om iets te schrijven en het de wereld in te gooien.
Doe het niet!!!
Het is nooit het einde... er is altijd ergens licht dus ga op zoek. Er zijn altijd uitgestoken handen alleen moet je ze grijpen. Er is altijd diep in jezelf kracht en moed, alleen moet je ze gaan voelen en er voor open staan.

Grijp jezelf bij de lurven en sleur je uit de negatieve spiraal. Verlies van geld, baan, huis en zelfs je geliefden kan altijd het begin zijn van iets anders wat je in het leven te doen hebt.
Al geloof je het nu niet... neem nooit de stap om jezelf het leven te ontnemen.

Het laagste en moeilijkste moment in je leven kan het beginpunt zijn. Een nieuw inzicht kan een totale draai aan je leven geven.
Ramses Shaffy zong: zonder bagage... "de wereld heeft me failliet verklaard. Ik heb me nog nooit zo vrij en goed gevoeld als nu." Zing het hard met Ramses mee al voel je het nog niet zo. Het helpt!

Sta je met niets meer in je handen? Is je bed leeg? Is alles op? Open je armen en omhels het leven en begin opnieuw. Wie weet is, wat nu het kleinst en het minste lijkt, wel het grootst en mooist. Zoals de man die alles verloor (en hij had nogal wat) en op zijn drieënzestigste een baan in een coffeecafé kreeg. Hij bleek veel gelukkiger te zijn terwijl hij gesprekken had met zijn koffieklanten dan met al dat geld en die enorme verantwoordelijkheid als CEO van een megabedrijf.

Als iedereen uit je leven is waar je van hield.. wil dat niet zeggen dat de liefde uit je leven is, want die liefde zit in jezelf en je hebt het vermogen die aan iedereen om je heen te schenken.

Grijp het kleine beetje licht en adem het in.
Nog een lied nu van Leonard Cohen: The crack in everything, that's where the light gets in.

Geef het leven altijd nog een kans! Echt er is hoop!Bron: marjaruijterman

Voeg toe aan: