Zoeken
 


Cruciale informatie gewist bij Bank of Cyprus

Laatste wijziging: woensdag 17 april 2013 om 12:29, 2215 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 17 april 2013

Topbankiers bij de zwaar getroffen Bank of Cyprus hebben bewijsmateriaal over wantoestanden bij de bank vernietigd. Dat melden verschillende lokale media. Een rapport dat het consultancybedrijf Alvarez & Marsal op vraag van de centrale bank van Cyprus heeft opgesteld, bevat volgens de krant Kathimerini bezwarend materiaal tegen de voormalige toplui Andreas Eliades en Christakis Patsalides.

Op de computers van de twee ex-managers werden zeer weinig tot zelfs geen opgeslagen e-mails teruggevonden uit de jaren 2009 tot 2012, schrijft Kathimerini. Daarentegen werd wel speciale software voor het verwijderen van e-mails aangetroffen, die niet tot de standaarduitrusting van de bank behoort, weet de krant. Andere media, waaronder BBC, melden dan weer het verdwijnen van gegevens uit de periode 2007-2010. Het zou dan gaan over data in verband met de aankoop van onder meer Griekse obligaties.

Op de computer van Patsalidis zouden op 18 oktober 2012 massaal gegevens verwijderd zijn. Nochtans hadden medewerkers volgens het bericht al op 21 augustus van de centrale bank te horen gekregen dat ze wegens de controle van Alvarez & Marsal die gegevens niet mochten wissen. De computer in het bureau van Eliades zou zelfs helemaal leeg geweest zijn. Mogelijk werd bij zijn vertrek bij de bank, in juli 2012, gegevens verwijderd met de speciale software.

Ook de Laiki Bank wordt onderzocht door Alvarez & Marsal. Het rapport van het consultancybedrijf is nog niet officieel bekendgemaakt.Bron: hln.be

Voeg toe aan: