Zoeken
 


De wet die u verplicht de verliezen van uw bank af te betalen

Laatste wijziging: donderdag 25 april 2013 om 09:03, 3878 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 25 april 2013

Die komt, in juni. Het gaat zo ontzettend slecht in de politieke- en bankenwereld, dat u nu verplicht wordt te betalen voor het falen van megalomane bankiers.

U draait vanaf juni verplicht op voor die bankiers die eindeloze bergen cocaïne wegsnuiven, op grote schaal gokken met uw spaargeld, pensioenen en investeringen, en falen op een ongekend hoog niveau. Bankiers die criminele en illegale activiteiten ondernemen, maar te groot zijn geworden om aangepakt te worden, die niet meer achter de tralies hoeven voor willekeurig welke criminele handelingen. Alles kan en mag voor hen, en u betaalt de rekening.

U krijgt dus de verantwoordelijkheid om de gemaakte schulden te betalen. Krijgt u ook met terug werkende kracht een deel van de (record)berg winsten van afgelopen jaren? Neen. Meer rente vanwege een hoger risico? Neen. Moeten bankiers nu bonussen terug betalen? Neen. Salarissen verlagen? Neen. Gaat u delen in de omzet/winsten die er nog zijn bij goede banken? Neen, die zijn uitsluitend voor de banken, alleen de verliezen zijn voor u.

Dus u zet uw geld op de bank, de bank speelt er een vuil spelletje mee, de bank verliest uw geld, u bent de klos. Dat doet wel heel letterlijk denken aan … South Park, hun les over het sparen bij banken:

Waarom zou u hieraan mee willen werken, voor één procent rente? Meer risico = meer rente, niet meer dus! Goeie vraag. Waarom wilt u hieraan mee werken? Een andere bank biedt nagenoeg geen voordeel, in een oude sok vraagt om een overval, soms kunt u uw geld niet verplaatsen, en het uitgeven van uw geld is precies wat men wil bereiken maar daarmee bewaart/spaart u niet….

Bankenstabiliteitsfonds

Daarnaast komt ook het verplicht opzetten van bankenstabiliteitsfondsen. Bankenstabiliteitsfondsen, die hadden we toch al met het ESM? Neen, het ESM is pas na de investeerders, na de spaarders, na de nieuwe bankenstabiliteitsfondsen aan de beurt om aangesproken te worden. De ESM wordt dus gereserveerd voor andere (De Amerikaanse Federal Reserve afbetalen) doeleinden.

Het systeem zorgt goed voor zichzelf en de rijke medemens, nu met het nieuw verplicht opgelegde bankenstabiliteitsfonds:

Het bankenstabiliteitsfonds dat elk EU-land moet oprichten is niets nieuws: het gaat om het Zweedse bankenmodel, waarbij de schulden worden gefinancierd door een belasting op de activa van spaarders en aandeelhouders.

In 1990 redde de Zweedse overheid het financiële systeem door een algehele garantie af te geven op verplichtingen van banken. De totale kosten van de reddingsoperatie werden geschat op 2% van het bbp. Aan de oorsprong van de Zweedse bankencrisis lag het afschaffen van de hypotheekrente-aftrek in Zweden, een maatregel waarmee de huizenbubbel werd doorprikt. Vrijwel alle banken werden genationaliseerd en na een aantal jaren weer naar de markt gebracht. De Zweedse kroon en de economie kelderden, maar uiteindelijk zagen beleggers die na de algehele reddingoperaties hun geld in aandelen stopten, hun vermogen verdubbelen.

Het volk werd door “vertegenwoordigers” van het volk (jaja) dus in één keer verantwoordelijk gemaakt voor alle schulden van alle bankiers in Zweden. Alle vuile spelletjes die zijn bedacht door bankiers om met meer risico en meer schulden een hogere bonus te krijgen, die zijn in één keer genationaliseerd en uitgesmeerd over alle mensen in Zweden. Klinkt als een goede deal…. voor bankiers!

We weten dus nu al dat die (rijkere) mensen (en vooral die bankiers weer) die handelen in aandelen, hun geld zullen zien verdubbelen, terwijl de normale spaarder met dit systeem flinke percentages van hun geld kwijt zijn. En kennelijk gaat de hypotheekrente-aftrek ook nog verdwijnen in dit systeem. Dan weet u dat maar vast.

Oh… wij Nederlanders staan ingeroosterd voor een wereld van pijn! Dank u wel politici.

Mooi systeem man! Kijk, dáárvoor hebben we nu een EU nodig in Europa, dit kan uiteraard niet gebeuren zonder het EU-regime die verplicht wetten voorschrijft. Lang Leve de dictatuur in Europa! Mogelijk gemaakt door het EU-regime, en EU-vazallen als Rutte, Samsom, Pechtold, en de andere bekende bedriegers.

In Amerika zie je trouwens het resultaat al, de aandelen markten breken records na records. Alles mogelijk gemaakt door de monetaire verruiming door de Federal Reserve, dit uiteraard volledig op de kosten van de normale burger.

Bank die wel goede zaken doet

Gelukkig zijn er ook banken die goede zaken doen, u raadt het al, de voedselbanken breken records. We volgen uiteraard het Amerikaanse model, waar 15% van de bevolking, zo’n 50 miljoen mensen aan de ‘food stamps’ is. Ja, 15 procent van de bevolking van het rijkste land ter wereld is aan de voedselbonnen. (ook hier, zie tweede grafiek) Iets over een oneerlijke verdeling van geld en macht.

Een food stamp industrie dat in Amerika wordt beheerd door de grote banken, die er nog winst op maken ook. Dat zijn de voorbeelden waar ze in de EU nog van dromen.

Er woedt een oorlog tegen u

We zien dus voedselpraktijken en een economie die we sinds de oorlog niet meer gezien hebben. Nu dus een financiële derde wereld oorlog (2 en 3 uit 2009, recenter hier) die tegen het volk wordt gevoerd, de oorlog om geld en de macht in Europa. Wie wint? Het EU-regime met de bankiers, of het volk?Bron: langleveeuropa.nl

Voeg toe aan: