Zoeken
 


Supermarkt in Arnhem accepteert bitcoins

Laatste wijziging: vrijdag 28 november 2014 om 08:23, 2812 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 28 november 2014

Een supermarkt op het Centraal Station in Arnhem laat donderdagmiddag de eerste klant betalen met bitcoins, het virtuele elektronische betaalmiddel.

De Spar is voor zover bekend de eerste winkel van een grote keten in Nederland die bitcoins accepteert, aldus winkelmanager Luke van Gelder.

Bitcoingebruikers laden het betaalmiddel op hun mobiele telefoon of tablet. De supermarkt heeft zelf een 'bitkassa', een tablet waarop het bedrag wordt aangeslagen.

De koper haalt zijn telefoon langs een code en er is betaald. De winkel krijgt het aankoopbedrag in euro's bijgeschreven op de bankrekening.

Grootste bitcoinstad

Een groep zeer actieve bitcoinliefhebbers in Arnhem heeft ervoor gezorgd dat Arnhem in korte tijd 'de grootste bitcoinstad van Nederland' is geworden.

In het centrum van Arnhem is één bitcoin-betaallocatie op elke 3,7 kilometer te vinden. Amsterdam moet het doen met één locatie op elke 7 kilometer. Internationaal onderzoek van Inside Bitcoins zou zelfs hebben laten zien dat Arnhem de bitcoinvriendelijkste stad ter wereld is.

De supermarkt op het station is de veertigste Arnhemse locatie die bitcoins accepteert. ''Ik gebruik ze zelf niet, maar ik vond het leuk om mee te doen'', aldus Van Gelder. ''Ik verwacht er ook niet heel veel meer omzet mee te halen.''

In Arnhem is vrijdagavond een bitcoinevenement in de binnenstad.



Voeg toe aan: