Zoeken
 


Federale bankmedewerkers in VS krijgen survivalkits van overheid

Laatste wijziging: donderdag 11 december 2014 om 19:09, 5462 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 11 december 2014

 


Ook in diverse succesvolle series zoals The Walking Dead lijken de Amerikanen te worden voorbereid op een totale instorting van de maatschappij.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft voor alle 3814 medewerkers die toezien op het nationale bankensysteem survivalkits gekocht. In het pakket zit onder andere calorierijk voedsel, water en waterzuiveringstabletten, EHBO-materialen, medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers, een noodradio en een warmtevasthoudende deken. Analisten wijzen erop dit in de afgelopen jaren één van de vele signalen is dat de overheid zich voorbereidt op een massale crisis die het dagelijkse leven permanent op zijn kop zal zetten.

De noodpakketten zullen naar iedere grote bank worden gestuurd, inclusief Bank of America, American Express Bank, Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo. Alle hogere overheidsofficials die toezien op deze banken krijgen deze survivalkit.

Voorbereid op dramatische crisis

Als op zichzelf staande maatregel is het wellicht niet zo bijzonder, maar de afgelopen jaren heeft de Amerikaanse overheid talloze andere maatregelen genomen die erop wijzen dat er een dramatische crisis wordt verwacht. Zo zijn er massaal voedsel, anti-rellenuitrustingen, automatische wapens en miljarden kogels ingeslagen. Politie en leger trainen in steden in heel het land op het massaal uitbreken van rellen, plunderingen, het uitvallen van het elektriciteitsnet, chaos en zelfs burgeroorlog achtige toestanden.

Onder president Obama is de officiële overheidsschuld gestegen van $ 10 biljoen naar $ 18 biljoen, volgens velen onhoudbaar hoog. Het ministerie van Homeland Security en het Pentagon lijken zich dan ook voor te bereiden op de totale instorting van de dollar en de Amerikaanse economie.

‘Generatie lang catastrofale gevolgen’

Al vorig jaar waarschuwde het ministerie van Financiën in een rapport voor ‘catastrofale gevolgen.... die meer dan een generatie kunnen duren’ als het de overheid op zeker moment niet meer lukt om nog meer schulden te maken en vervolgens bankroet gaat. Zo’n crisis zal niet alleen de VS, maar de hele wereld treffen, in het bijzonder landen die nauw verbonden zijn met de Amerikaanse economie, zoals Nederland.

Zogenaamde ‘preppers’ waarschuwen op websites al veel langer voor het einde van het leven zoals de Amerikanen dat gewend zijn, en adviseren om voor minstens enkele weken, maar liever nog enkele maanden water, voedsel, kookgerei, gereedschap, wapens, medicijnen en andere zaken in te slaan die nodig zijn als zowel de overheid als de energievoorziening vrijwel geheel wegvalt, en de samenleving vervalt tot anarchie.

 

Xander

1) SHTF Plan (via Infowars)
2) Zero Hedge


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: