Zoeken
 


Nasa gaat Mars ontdekken met vliegtuig

Laatste wijziging: dinsdag 3 februari 2009 om 22:44, 4699 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 3 februari 2009

 

Nasa onderzoekers testen de mogelijkheid om een vliegtuig dat door de Mars-atmosfeer vliegt en op zoek gaat naar de herkomst van de methaangeisers op Mars. Het ARES-project (Aerial Regional-scale Environmental Survey), dat gevestigd is in het Langley Research Centre in Hampton, Virginia, is momenteel bezig met het uittesten van verschillende modellen, om te bepalen welk model het beste zal vliegen in de atmosfeer van Mars.

Er is een nadeel met vliegen op Mars, daar de luchtdruk en temperatuur op 1.5 km. al even hoog is als op Aarde op 30 km. hoogte. De vliegtuigen moet meer opwaartse druk verkrijgen door sneller te vliegen, het voordeel is weer dat de zwaartekracht drie keer minder is dan op Aarde. De vliegtuigen moeten kunnen landen en doormiddel van zonne-energie weer opgeladen worden, om daarna weer te kunnen opstijgen. De vliegtuigen zullen met hightech foto apperatuur uitgerust zijn die de kleinste details kunnen vastleggen op deze geringe hoogte, zij zullen unieke beelden opleveren, en een beter overzicht geven dan de in omloop zijnde satelieten op grote hoogte of dan die van de rovers op de grond. Nasa krijgt hiermee meer mogelijkheden om Mars beter en sneller te verkennen, wat zullen ze tegenkomen? De pas nog ontdekte Methaanuitstoten die wellicht van biologische oorsprong zijn kunnen dan van zeer dichtbij worden onderzocht, en niet alleen dat want er is nog heel veel te onderzoeken op deze planeet. Dan moeten wij maar hopen dat Nasa belangrijke ontdekkingen niet te veel voor zichzelf gaat houden. Nasa stuurt Ares (de god van de oorlog) naar Mars, zit er nog een verscholen agenda achter?



Bron: wereldgeheimen

Voeg toe aan: