Rienk Kamer: We hebben een systeemcrisis

Laatste wijziging: vrijdag 18 september om 18:38, 3686 keer bekeken
 
Groningen, vrijdag 18 september 2009


Op veler verzoek publiceren we hierbij het hele interview dat RTL Z had met beleggingsgoeroe Rienk Kamer. Het interview van in totaal een uur hebben we ook opgeknipt in 14 losse video's en naar onderwerp gerangschikt: 'De aandelenkoersen staan op hun top, hoge olieprijs is pure speculatie.

Mooi verkoopmoment
Beleggingsgoeroe Rienk Kamer heeft aan RTL Z weer zijn visie gegeven over de markten, de beurzen, de dollar, de olieprijs en de crisis. "We hebben geen recessie, het is een systeemcrisis".

Kamer, een erkend contraire visionair, stelt dat de huidige stijging op de beurzen op niets is gebaseerd. "Dat er gesproken wordt over het einde van de recessie, daar gaat het niet over. We zitten in een systeemcrisis." "De beleggers zijn lyrisch, een mooi verkoopmoment." Doordat de vraag naar olie afneemt is de huidige hoge olieprijs pure speculatie.

Voorspellingen
"De beurzen zijn door de banken en de overheden gestimuleerd met direct geld. Stap nu niet in, particulieren en speculanten zijn altijd te laat. Aandelenkoersen staan nu op hun top." "De stijging van de AEX van 200 naar 300 heb ik ook gemist, iedereen eigenlijk. Het is de meest gemiste rally. We gaan, op termijn, weer naar 150."

Geen recessie, maar een systeemcrisis
Kamer hekelt de euforie van de Nederlandse kranten. "Zeggen dat de crisis voorbij is, daar ligt de basisfout in de denkwereld van de mensen op dit moment. We zijn erg gefocused op een recessie. Hierbij kijken we dan naar het bruto binnenlands product, het bbp. Als dat een kwartaaltje verbeterd, denken we gelijk dat het zo ongeveer wel allemaal voorbij is. Dit is onjuist, we hebben te maken met een financiele systeemcrisis. Niet een normale economische recessie die we om de zoveel jaar een keertje hebben.

Olieprijs
"De hoge olieprijs is pure speculatie. Geen enkele verhouding staat tegen de gegevens: er is een overschot en de vraag is minder, tocht blijft de prijs hoog. Deze wordt behoorlijk gevoed door oliebedrijven en de OPEC, die weten er ook wel raad mee."

Het volledige interview van RTL Z met Rienk Kamer:
 Integraal interview Rienk Kamer (1 uur): de crisis is niet voorbij

Onze tv-samenvatting van een kwartier:
 EXCLUSIEF interview Rienk Kamer: de crisis is niet voorbijBron: rtl.nl