Run op Griekse banken

Laatste wijziging: woensdag 25 mei om 09:04, 3637 keer bekeken
 
Groningen, woensdag 25 mei 2011

Terwijl in Brussel druk onderhandelt wordt of en hoe de Grieken nog wat meer steungelden toe te stoppen, zijn de Grieken zelf al bezig om voor het naderend onheil hun bankrekeningen leeg te halen, zodat in het geval van een faillissement hetgeen vele Grieken verwachten, er in ieder geval nog een paar centen overblijven voor een glaasje Ouzo.

De Centrale Bank van Griekenland deelde zojuist mee, dat in de periode van januari 2010 tot April 2011 een bedrag ter waarde van 31.1 miljard Euro door Griekse spaarders is opgenomen, hetgeen betekent dat het privè spaartegoed bij  Griekse banken is teruggelopen naar circa 165 miljard Euro. Ook Griekse bedrijven trekken hun spaartegoeden weg en in de bovengenoemde periode liepen die  met 7 miljard terug, terwijl buitenlandse investeerders dat voorbeeld volgden en eveneens ruim 7 miljard uit Griekenland terughaalden naar veiligere havens. Zover de Griekse autoriteiten kunnen nagaan, wordt het grootste gedeelte van het bij de banken weggehaalde geld in het buitenland ondergebracht, want de Grieken zagen door allerlei spaarmaategelen en bezuinigingen hun inkomens in de laatste 14 maanden met 20% teruglopen. De Griekse banken trachten de spaarders er te van overtuigen dat hun geld bij de Griekse banken veilig is en tot 100.000 Euro gegarandeerd , mocht er iets verkeerd gaan, maar de Grieken zijn terecht hun vertrouwen in hun politici kwijt.

Door de privatisering van staatsbedrijven moet de Griekse regering trachten 50 miljard binnen te halen, naast nogeens  6 miljard besparingen in dit jaar en 22 miljard tot einde 2015, maar de grote vraag blijft natuurlijk wie in Griekenland wil investeren, temeer de door de sociaal democraten genationaliseerde bedrijven uiteraard in een economisch uiters slechte toestand verkeren. Laat een sociaal democratische politicus of een politicus überhaput een bedrijf runnen en het bankroet is voorspelbaar.Misschien toch een kans voor alle Nederlanders om nu i.p.v. in Frankrijk, dat meer belasting aan buitenlanders met een 2e huis in Frankrijk gaat heffen ( per jaar oplopend tot 2000 Euro) een bekend Nederlands export produkt de Chambre de Hôte in Griekenland te beginnen ?

Maar, terwijl onze kastkruiper ons nog steeds wil doen geloven dat wij het in eigen land goed doen, bewijzen de officiële gegevens dat dit niet zo is. Kijkt u even mee:

En u ziet dat Nederland met zijn schuld er maar matig tot slecht afkomt. Zelfs Italie of België, landen waarop wij altijd neer kijken, doen het beter.

Dus…….wie volgt, kunt u zelf bedenken.Bron: geennieuws.com