Economic Armageddon and You

Laatste wijziging: dinsdag 5 juli om 12:50, 3138 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 5 juli 2011

Wanneer een dollar minder waard wordt (inflatie), en er tegelijkertijd minder dollars verdient worden  in termen van BPN (recessie), is er sprake van stagflatie. Amerika staat voor een dilemma. Belasting verhogen en uitgaven verminderen leidt naar recessie. Tegelijkertijd kan Amerika geen dollars bijdrukken zonder daarbij inflatie te verergeren. Geld lenen van investeerders of de FED is ook geen optie omdat Amerika al moeite heeft, enkel met het betalen van de rente op haar uitstaande schulden. Dit maakt een mogelijke bankroet enkel erger.

Of het nu over twee maanden of over twee jaar gebeurt, de onvermijdelijke dag dat Amerika haar rekeningen niet meer kan betalen zal hoe dan ook aanbreken. Wanneer dat gebeurt, kunnen banken, investeerders, en buitenlandse overheden, die rekenen op het geld, ook hun rekeningen niet meer betalen.

Wanneer investeerders hun rekeningen niet meer kunnen betalen, kunnen bedrijven hun werknemers ook niet meer betalen. Als banken hun rekeningen niet meer betalen, kunnen burgers niet meer lenen, en zelfs fluiten naar hun pensioen en spaargeld. Indien buitenlandse overheden hun rekeningen niet meer kunnen betalen (Griekenland), zullen hun banken en bedrijven dezelfde problemen ervaren.

Let op! Een bailout is hier GEEN optie! Griekenland is klein en kan gered worden door het IMF (Amerika) en ECB (Europa). Maar als Amerika failliet gaat, wie redden de States?

Dat noemen we een Globale Economische Ineenstorting (Global Economic Collapse). En dit is heel angstaanjagend. Het is nog nooit eerder voorgekomen, en er is niemand die weet hoe erg dit zal zijn en hoe lang dit zal duren.

Het enige wat we kunnen doen is zelf ons huiswerk doen, uitzoeken wat er precies gaande is, en onszelf klaar maken voor tijden die moeilijk zijn door te komen.Bron: goudportal.nl