Nederland op de rand van de afgrond

Laatste wijziging: dinsdag 23 april om 10:19, 5123 keer bekeken
 
Groningen, dinsdag 23 april 2013

Nederland staat op de rand van de afgrond zegt Mike "Mish" Shedlock. Zelf zware besparingen kunnen Nederland niet meer redden. De crash van de vastgoedmarkt zorgt voor stijgende werkloosheid en dalende consumptie. De Nederlandse economie staat voor een grotere achteruitgang dan de Franse economie. De kern van Europa brokkelt steeds sneller af.

10 jaar geleden negeerde de Nederlandse overheid de waarschuwingen van haar centrale bank dat er een huizenbubbel in de maak was. Nu is het bijna te laat en daalt de vastgoedmarkt in snel tempo. Geen enkel land in de Eurozone zit zo diep in de schulden als Nederland.

Nederlandse banken hebben in het totaal € 650 miljard aan hypothecaire leningen op hun balansen staan. Consumentenschulden bedragen 250 % van het beschikbare inkomen, dubbel zoveel als de Spanjaarden in 2011. Nederlandse vastgoedprijzen staan al 18 procent lager dan hun piek. Nederlandse werkloosheid staat met 8,1 % op het hoogste niveau sinds de jaren '80 en het afgelopen jaar kromp de economie met 1,2 %.



Bron: beurs.com